En Sıcak Konular

Helikopterle kilise avlusuna inen vekil büyük tepki

23 Haziran 2011 16:26 tsi
Rusya'da helikopterle kilisenin avlusuna inen milletvekili, ülkede büyük tepki çekti.

 Duma Uluslararası İlişkiler Komisyonu Başkan Yardımcısı Leonid Slutski, başkent Moskova yakınlarındaki Troitse-Sergeyevo Kilisesi'nde Patrik Kirill'in randevusuna yetişmek için helikopter ile kilise avlusuna inince tartışmalara neden oldu. Troitse-Sergeyevo, Rus Ortodoks Kilisesi'nin en kutsal mekanlarından biri sayılıyor. Milletvekilinin helikopter ile kilise avlusuna indiği görüntülerin internette yayınlanması üzerine ülke genelinde tepkiler arttı.

Ortodoks Kilisesi Basın Bürosu ise milletvekilin kiliseye helikopterle indiğini doğruladı. Basın bürosu kendilerini daha önce bu konuda bilgilendirmediklerini aktardı.

Milletvekiline en sert tepki ise Rusya Tarihi ve Kültürel Eserleri Koruma Birliği Başkanı Galina Malaniçeva'dan geldi. Malaniçeva, "Sen ormanda ağaçlar arasında aşk aramaya değil, Allah'ın evine geliyorsun. Kutsal mekanlara helikopterle değil, yürüyerek gelinir. Çünkü, bu ciddi anlamda etik değil. Belki yasalar açısından sıkıntı yok, ama ahlak kuralları buna izin vermiyor" dedi.

Rusya Toplumsal Odası da helikopterle herhangi bir anıtın yanına iniş yapılmasının doğru olmadığını belirtti. Milletvekilinin üyesi olduğu Liberal Demokrat Partisi Başkanı Vladimir Jirinovski de, "Belki de acele ettiği için helikopter kullandı. Sık sık kiliseleri ziyaret eden bir insan. Ama yine de doğru bulmuyoruz, parti içinde para cezası keseriz." diye konuştu.

Daha sonra tepkilerin büyümesi üzerine Rus Ortodoks Kilisesi, milletvekili Slutski'nin ricası üzerine affedildiğini i duyurdu. Kilise yetkilileri, milletvekilinin Rus Ortodoksluğu'na büyük hizmetler ettiğini, çeşitli yardımlarda bulunduğunu olayın internet ortamında fazla abartılmaması gerektiğini açıkladı.

Cihan



Bu haber 748 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,755 µs