En Sıcak Konular

Balbay ve Haberal tahliye talebine ret

23 Haziran 2011 15:16 tsi
Balbay ve Haberal tahliye talebine ret Silivri'de bulunan Ergenekon sanıkları Balbay ve Haberal'ın tahliye talepleri reddedildi.

Haberal ve Balbay'ın avukatlarının yaptığı tahliyeye ilişkin başvurular, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından incelendi.

Mahkeme heyeti, oy çokluğuyla tahliye taleplerinin reddine karar verdi.

Karara, mahkeme başkanı Köksal Şengün'ün muhalefet şerhi koyduğu öğrenildi.

Mahkemenin Haberal ve Balbay'a ret kararının gerekçesinde şu görüşlere yer verildi: "Delillerin tamamen toplanmamış olması, dosyadaki belge ve raporlar, kuvvetli suç şüphesinin devam etmesi, sanıkları isnat olunan suçlar, bir kısım sanıkların savunmalarının halen alınmamış olması, CMK 103. maddesindeki katalog suçlardan olması"

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinin oy çokluğuyla ikinci ''Ergenekon'' davası kapsamında tutuklu yargılandıkları sırada milletvekili seçilen Prof. Dr. Mehmet Haberal ile gazeteci-yazar Mustafa Balbay'ın bu hallerinin devamına ilişkin olarak aldığı kararda, ''herhangi bir yasal dayanağı olmayan tahliye taleplerinin reddine'' ifadesi kullanıldı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinin oy çokluğuyla aldığı kararda, dosya kapsamı, sanıklara ayrı ayrı isnat edilen suçlamalar ve bunlarla ilgili sevk maddeleri, delillerin tamamının toplanmamış olması, dosyadaki belgeler ve raporlar, atılı suçların işlendiği konusunda kuvvetli suç şüphe sebeplerinin varlığının devam etmesi, bu suçların CMK'nın 100/3. maddesinde sayılan suçlardan olması ve bir kısım sanıkların savunmalarının alınmamış olmaması gerekçeler arasında sayıldı.

Bu nedenlerle Haberal ve Balbay'ın tutukluluk hallerinin devamına hükmedildiği belirtilen kararda, ''herhangi bir yasal dayanağı olmayan tahliye taleplerinin reddine'' ifadesi kullanıldı.

Mahkeme heyeti, tutukluluk halinin devamına ilişkin kararın bir örneğinin acilen TBMM'ye gönderilmesini hükme bağladı.

Söz konusu karara Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün muhalif kaldı.

CHP MYK olağanüstü toplandı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, ''İkinci 'Ergenekon' davası kapsamında tutuklu olarak yargılandıkları sırada milletvekili seçilen Prof. Dr. Mehmet Haberal ile gazeteci-yazar Mustafa Balbay'ın tahliye taleplerinin reddi'' konusundaki kararını değerlendirmek üzere parti Merkez Yönetim Kurulu'nu (MYK) topladığı bildirildi.

Parti genel merkezinde yapılan toplantıda, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin ret kararının değerlendirileceği ve toplantı sonunda açıklama yapılacağı öğrenildi.

Engin Alan kararı da verilecek

Balyoz Davası'ndan tutuklu yargılanan MHP milletvekili Engin Alan hakkındaki kararı ise İstanbul 10. Ceza Mahkemesi verecek. Alan hakkındaki kararın da bugün verilmesi bekleniyor.

A.A.



Bu haber 1,269 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,121 µs