En Sıcak Konular

Advan: YSK kararı bir...

22 Haziran 2011 22:37 tsi
Advan: YSK kararı bir... AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Av. Halit Advan, Yüksek Seçim Kurulu'nun "Hatip Dicle" ile ilgili verdiği kararın bir siyasi mühendislik olduğunu söyledi.

Advan, "YSK kararı AK Parti'ye yaramış olsa da doğru değildir." dedi.

AK PartiDiyarbakırİl Başkanı Advan, yaptığı açıklamada, YSK'nın Diyarbakır'da milletvekili değişikliğine neden olan kararını eleştirdi. YSK'nın seçimden önce illerin milletvekilliği sayısını düzenleyen bir karar alarak AK Parti'nin 20'ye yakın milletvekili kaybetmesine neden olduğunu hatırlattı. YSK'nın aynı şekilde tartışmalı bir karar alarak seçimden önce BDP'nin desteklediği bağımsız adayların şartlarının uymadığını, bir gencin ölümünden sonra da geri adım attığını hatırlatan Advan, kurumun seçimden sonra benzer bir karara imza attığını ve Dicle'nin vekilliğini düşürdüğünü kaydetti.

Advan, "Bu üç kararı yan yana koyduğumuz zaman YSK'nın siyasi mühendislik yaptığını görüyoruz. Bunun hukukla ilgisi yok." ifadesini kullandı.

Demokratik Toplum Kongresi'nin (DTK) Diyarbakır'da yaptığı toplantıda Meclis'e gitmeme konusunda karar verilmesinin düşündürücü olduğunu belirten Advan, bu siyasi projelerin yanlış olduğunu, AK Parti'ye yarasa bile doğru olmadığını ifade etti. Hukukun siyasete müdahalesini doğru bulmadığını kaydeden Advan, bağımsız milletvekillerinin mücadelelerini Parlamento zemininde vermeleri gerektiğini vurguladı.

Türkiye için yapılacak anayasada herkes gibi bağımsızların da kendi görüşlerini sunmasını uygun gördüğünü ifade eden Advan, bunların Meclis çatısı altında siyasi mücadele vermesinin doğru olduğunu sözlerine ekledi.

cihan



Bu haber 959 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,707 µs