En Sıcak Konular

Hüseyin Çelik, Irak'lı Saya ile Kürtçe konuştu

22 Haziran 2011 20:18 tsi
Türkçe Olimpiyatları çocuklarının son durağı AK Parti Genel Merkezi oldu.

Genel Merkez'de çocukları AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik karşıladı. Kuzey Irak'lı Saya Latif'in Kürt olduğunu öğrenen Çelik, Kürtçe konuştu. Saya'nın babasının ne iş yaptığını soran Çelik, ailesine selam söylemesini istedi.

Olimpiyat çocukları HSYK'nın ardından Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ı ziyaret etti. Günay, olimpiyatları her zaman takip ettiğini ve gördükleri karşısında göz pınarlarının dolduğunu söyledi: "Türkçenin dünyaya tanıtılması konusunda en etkin çalışmalardan birisi bu yürekten alkışlıyorum. Geçtiğimiz yıllarda dünyanın önemli büyük ülkeleri bu tür çalışmaları yapıyordu. Bu ülkeler dillerini, kültürlerini öğretmek için okullar, kolejler hatta üniversiteler açmaya çalışıyordu. Biz de bunları gıptayla, biraz da kıskanarak izliyorduk. Nihayet biz de bir büyük medeniyet olmanın gereklerini yerine getirmeye başladık, biraz gecikmiş de olsa. Biz de engin ve derin Türkiye kültürünü ve Türkçeyi dünyanın her tarafına taşımaya çalışıyoruz. Orada dostlar ediniyoruz, Türkiye'nin dostları oluyor. Bir kez daha emek veren herkesi yürekten kutluyorum."

Günay, İzmir'in EXPO fuarını kaybetmesi ile ilgili olarak da, "Biz yeniden 2020'de EXPO'ya adayız, daha büyük bir coşku ile Türkiye'ye getireceğiz EXPO'yu. Bundan 9 yıl sonra sizler de ülkenizin genç mimarları, avukatları olacaksınız. Biz hepinizi bekleyeceğiz, yeniden bu sevinci bizimle paylaşmanız için." diye konuştu.

HÜSEYİN ÇELİK SAYA İLE KÜRTÇE KONUŞTU

Çocukların son durağı AK Parti Genel Merkezi oldu. Genel Merkez'de çocukları AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik karşıladı. Çelik'in çocuklarla diyaloğu da sıcak bir ortamda gelişti. Tek tek çocuklarla ilgilenen Çelik, soruları ile çocukları tanımaya çalıştı.

Kuzey Irak'lı Saya Latif'in Kürt olduğunu öğrenen Çelik, Kürtçe konuşmaya başladı. Saya'nın babasının ne iş yaptığını soran Çelik, ailesine selam söylemesini istedi.

Çocukları dinleyen Çelik, Türk okullarının kuruluş mantığının şimdiki Türkiye'nin dış politikası ile uyuştuğunu belirtti. Tüm ülkelerin önemsendiğini ve bu yönde politika yürütüldüğünü aktaran Çelik, okulların da tüm dünyada sevgi ve barışın temsilcileri olduğunu aktardı. Çelik, çocukların Türk dostu olarak yetişeceğini ve uluslar arası toplantılarda Türkiye'yi desteklemeleri noktasında umutlu olduğunu ifade etti. Hüseyin Çelik çocuklara hediye verirken onlardan da hediye kabul etti. Çelik, buluşmanın ardından çocuklara baklava ikram etti.

cihan



Bu haber 762 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,925 µs