En Sıcak Konular

Çin'in Ankara Büyükelçiliği'nden BBP'ye ziyaret

22 Haziran 2011 19:51 tsi
BBP Genel Sekreteri Mustafa Destici, Doğu Türkistan'da yaşayan Uygur Türklerinin halleri bizi yakından ilgilendirir.

Eğer onlar orada huzurlu bir yaşam sürmezlerse, temel hak ve hürriyetleri kendilerine tam olarak verilmezse, baskı ve şiddete maruz kalırlarsa biz burada rahat oturamayız. Bir şeyler yapma ihtiyacı hissederiz ve bunu da yaparız'' dedi.Çin Halk Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçiliği Birinci Müsteşarı Şine Cüncıng, BBP Genel Merkezi'ni ziyaret ederek, Genel Sekreter Mustafa Destici ile görüştü.

Basına kapalı gerçekleşen ziyaretin ardından konuşan Mustafa Destici, Uygur Türklerinin yıllardan beri Çin zulmü içerisinde olduğunu söyleyerek, ''Doğu Türkistan'da yaşayan Uygur Türklerinin halleri bizi yakından ilgilendirir. Eğer onlar orada huzurlu bir yaşam sürmezlerse, temel hak ve hürriyetleri kendilerine tam olarak verilmezse, baskı ve şiddete maruz kalırlarsa biz burada rahat oturamayız. Bir şeyler yapma ihtiyacı hissederiz ve bunu da yaparız'' diye konuştu.

Destici, 5 Temmuz'da yaşanan olayların bir daha yaşanmaması temennisinde bulunarak, benzer olayların tekrarlanması durumda iki ülke arasındaki ilişkilere zarar vereceğini savundu.

Şine Cüncıng, Türkler ile Çinliler arasında tarihten gelen bir dostluğunun olduğunu belirterek, ''Sincan'da yaşayan insanlarımız bizim insanlarımız, orada yaşayan insanların durumunu daha iyi duruma getirilmesi için Türkiye'de yapılan GAP projesine benzer Çin hükümetinin 650 milyon dolarlık yatırım yapacak. Orada yaşayan insanların ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmeleri için elimizden gelen geleni yapmanın gayreti içerisinde olacağız'' dedi.

Ardından Şine Cüncıng, Mustafa Destici'yi Sincan bölgesinde yaşayan Türklerin durumunu daha iyi görmesi için ülkesine davet etti. Destici de daveti kabul ederek, Çin'e ziyarette bulunacağını söyledi.



Bu haber 721 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,819 µs