En Sıcak Konular

Çin, Libya muhaliflerini diyalog ortağı olarak tanıdı

22 Haziran 2011 17:44 tsi
Pekin yönetimi, Libya'daki muhaliflerin oluşturduğu Ulusal Geçiş Konseyi'ni "diyalog sürecinin önemli bir tarafı" olarak tanıdığını açıkladı.

Çin Dışişleri Bakanı Yang Jiechi, Pekin'de Libya Ulusal Geçiş Konseyi Başkanı Mahmud Cibril ile görüştü. Yang, görüşmede konseyin adım adım ülkedeki önemli siyasi güçler arasına girdiğini ve diyalog sürecinin önemli bir tarafı olarak gördüklerini kaydetti.

Çin Dışişleri Bakanı Yang, Libya krizinin hâlâ sürdüğüne ve halkın savaştan büyük acı çektiğine işaret ederek, Çin'in bu durumdan endişe duyduğunu belirtti. Yang Jiechi, Libya'da çatışan tarafların devlet ve halkın çıkarına saygı göstermesini istedi. Çinli Bakan, uluslararası toplumun uzlaştırma taslağının ciddiyetle ele alınarak, bir an önce ateşkes uygulanması ve krize siyasi çözüm bulunmasını talep etti.

Pekin yönetiminin Libya konusunda herhangi bir kişisel çıkar peşinde koşmadığını ve bunun Libya'nın iç işi olduğuna inandığını ifade eden Bakan Yang, bu ülkenin geleceğinin Libya halkının kararına bırakılması gerektiğini söyledi.

Libya Ulusal Geçiş Konseyi lideri Mahmud Cibril de görüşmede yaptığı konuşmada, konseyin Çin'in takındığı adil tutumu ve krizin çözümünde oynadığı aktif rolü olumlu karşıladığını vurguladı. Cibril, konseyin kontrolü altındaki bölgelerde Çin vatandaşlarının ve Çinli şirketlerin güvenliği için gerekli önlemlerin alınacağını taahhüt etti.

Mahmud Cibril, iki günlük ziyaret için dün Pekin'e gelmişti. Libya'daki çatışmaların başladığı şubat ayından bu yana ilk kez muhalefet lideri Çin'i ziyaret etti.

Bu haber 613 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,456 µs