En Sıcak Konular

Özel temsilcilikte sona doğru

0 0 0000 00:00 tsi
Özel temsilcilikte sona doğru Türkiye’nin Terörle Mücadele Özel Temsilcisi Emekli Orgeneral Edip Başer, çok kısa bir süre içinde özel temsilcilik mekanizmasının devamı konusunda bir karara varacaklarını açıkladı. Başer o kararın ipucunu da verdi...

Başer, “ABD’nden beklediğimiz bir adım var. Eğer bu adımı göremezsek artık mekanizmayı daha fazla zorlamanın anlamı olmadığını düşünüyorum” dedi. 

Türkiye ile ABD arasında oluşturulan terörle mücadele özel temsilciliği mekanizması sona yaklaşıyor. Türkiye’nin Terörle Mücadele Özel Temsilcisi Emekli Orgeneral Edip Başer, mekanizmanın kurulduğu günden bu yana bazı konularda önemli ilerlemeler sağlandığını söyledi.

“Bu mekanizma hiçbir şey yapmamış değildir” diyen Başer, kamuoyuna açıklayamadıkları bir çok somut adımın atıldığını belirtti.

Ancak gelinen aşamada, mekanizmayı daha ileri götürme noktasında belli sıkıntılar olduğunu dile getireh Edip Başer, “Hiçbir mekanizma ebediyen sürmez. ABD’nden beklediğimiz somut bir adım var. Eğer bu adımı göremezsek çok kısa süre içinde mekanizmanın devam etmemesi konusunda bir karara varabiliriz. Bu durumda kişisel olarak mekanizmayı daha fazla zorlamanın anlamı olmadığını düşünüyorum” dedi.

Beklenen adımın ne olduğunu açıklamayan emekli orgeneral Edip Başer, ancak gerçekleştiği taktirde bu adımın terörle mücadelede yeni açılımları beraberinde getirebileceğini söyledi.

Başer, siyasi iradenin kararıyla kurulan mekanizmanın sona erdirilmesinin yine bu iradenin kararıyla olabileceğine de dikkat çekti.

Başer, mekanizmanın sona erdirilmesi durumunda ABD ile koordinasyonun geçmişte olduğu gibi yine devletin diğer kurumlarıyla devam edeceğine dikkat çekti.

Edip Başer, Türkiye’nin böyle bir karara varması durumunda isterse ABD yönetiminin bu mekanizmayı tek taraflı olarak devam ettirebileceğini de belirtti.

NTV



Bu haber 286 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,480 µs