En Sıcak Konular

AKP'den BDP'ye: Oyuna gelmeyin

22 Haziran 2011 16:11 tsi
AKP'den BDP'ye: Oyuna gelmeyin AK Parti'li Ensarioğlu YSK kararını halkın iradesine yapılmış bir haksızlık olarak yorumladı, BDP'ye oyunu bozmak için Meclis'e gelin çağrısı yaptı

YSK'nın Hatip Dicle kararını "Halkın iradesine yapılmış bir haksızlık", "Devletin içinde kümelenmiş odakların kaos çıkarma çabası" olarak nitelendiren AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ersarioğlu, BDP'nin desteklediği bağımsız milletvekillerine, "Bu oyunu bozmak için Meclis'e gelin" çağrısında bulundu.

Ensarioğlu Dicle kararı sonrası AK Parti'nin bir milletvekilinin artması için de, "Bu bizi mutlu etmez, bizi sevindirmez" yorumu yaptı.

YSK'nın Hatip Dicle kararı siyasetin alevini yeniden yükseltti. DTK ve BDP'nin alacağı karar merak konusu. Siyasi partiler, sivli toplum örgütlerinden YSK'ya tepkiler yükseliyor. Hükümet kanadından "Yargının kararı" yönünde değerlendirmeler gelirken en sert açıklama AK Parti'nin Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu'ndan geldi.

HALKIN İRADESİNE YAPILMIŞ HAKSIZLIK

YSK'nın kararını İnternethaber'e değerlendiren Ensarioğlu şunları söyledi:
"Bu kararı verenler bunları hesaplayarak, tasarlayarak yapıyorlar. Halkın iradesine yapılmış bir haksızlıktır bu. Tahhamüden bilerek, tasarlayarak, sonuçları hesaplanarak, ortamı germek, kaos yaratmak için alınmış bir karardır. Değişime direnenlerin hamlesidir. Yargıtay'da seçime 2 gün kala Dicle'nin cezasını onaylayanlar da bunu hesaplayarak yapıyorlar."

BDP'LİLER OYUNU BOZMAK İÇİN MECLİS'E GELMELİ

Bu sözlerle YSK ve YSK'nın kararına yol açan Yargıtay kararını topa tutan Ensarioğlu'nun "KCK sanıkları çıkmazsa Meclis'e gitmeyiz" resti çeken BDP'lilere de bir çağrısı oldu. BDP'nin bu haksızlıkları bu oyunları bozmak için Meclis'e gelmesi gerektiğini söyleyen Ensarioğlu şöyle konuştu:

"Bu kararı Meclis'e girmesinler kargaşa-kaos çıksın diye verdiler. O oyuna gelmemek, o oyunu bozmak için Meclis'e gelmeliler. Bu devlet içinde kümelenmiş zihniyeti söküp atmak gerek. O oyunu bozmanın yolu Meclis'e gelmekten, yasaları değiştirmekten geçer."

MİLLETVEKİLİ ARTIŞI BİZİ SEVİNDİRMEZ

YSK'nın kararı değişmezse Dicle'nin yerine Meclis'e AK Parti'nin 6. sıra milletvekili adayı Oya Eronat gelecek. Ensarioğlu'na bu durumu da hatırlattık. Ensarioğlu, "Bu bizi mutlu etmez, sevindirmez" dedi.

Kaynak: İnternethaber


Bu haber 995 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,931 µs