En Sıcak Konular

Mısır Çarşısı davası ertelendi

22 Haziran 2011 14:06 tsi
Mısır Çarşısı'nda patlamayla ilgili aldığı beraat kararı bozulan Pınar Selek'in 3. kez yargılanması ile ilgili dava 28 Eylül'e ertelendi.

Mısır Çarşısı'nda meydana gelen patlamayla ilgili aldığı beraat kararı Yargıtay tarafından bozulan ve bu karar Yargıtay Ceza Genel Kurulu tarafından onanan sosyolog Pınar Selek'in 3. kez yargılanmasına devam edildi. Selek'in gelmediği duruşmada Yargıtay'ın bozma ilamına karşı beyanlarını bildirmeleri için iki sanığa süre verildi.

İstanbul 12. Ağır Mahkemesi'ndeki duruşmaya başka suçtan hükümlü sanık Maşallah Yağan ile tutuksuz sanık Heval Öztürk geldi. Duruşmaya katılmayan Pınar Selek'i avukatları temsil etti. Mahkeme başkanı Vedat Yılmazabdurrahmanoğlu, Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin 10 Mart 2009 tarih ve 2008/16895 esas ve 2009/2723 karar sayılı kısmen onama ve kısmen bozmayla ilgili kararı ve bu karardan sonra Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın itirazı üzerine Yargıtay Ceza Genel Kurulu'nun 9 Şubat 2010 tarih 2009/9-103 esas ve 2010/22 karar sayılı Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin kararının kısmen onanmasıyla ilgili kararı okudu.

Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin bozma kararına karşı diyecekleri sorulan Maşallah Yağan, davanın 13 yıl devam ettiğini belirterek, "Yargıtay'ın bozma ilamı bana ulaşmadı. Beyanlarımı bildirmek için süre istiyorum" dedi.

Tutuksuz sanık Heval Öztürk ise Yargıtay'ın bozma ilamını doğru bulmadığını ifade ederek "Beraatimi talep ediyorum" diye konuştu. Mahkeme Başkanı, sanık Pınar Selek'in yurtdışına çıkacağı için 24 Mayıs'ta ara celse açılarak ifade verdiğini de tutanağa geçirdi. Sanıklardan Abdülmecit Öztürk'ün avukatı Mehmet Erbil, müvekkilinin Ağrı'dan otobüsle geldiğini ancak otobüs bozulduğu için yolda kaldığını söyleyerek süre istedi.

Mahkeme, sanıklar Abdülmecit Öztürk ve Maşallah Yağan'ın Yargıtay bozma ilamına karşı diyeceklerini bildirmeleri için duruşmayı 28 Eylül'e erteledi.

Bu haber 588 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,782 µs