En Sıcak Konular

CHP MYK başladı

22 Haziran 2011 13:12 tsi
CHP'de seçim sonuçlarının değerlendirileceği Merkez Yönetim Kurulu toplantısı başladı...

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında başladı.MYK'da milletvekili genel seçimlerine yönelik değerlendirme ile son yaşanan gelişmelerin ele alınacağı öğrenildi. Toplantıda ayrıca seçimler sonrası il ve ilçe başkanlıklarından istenen ve çoğunun geldiği belirtilen raporlar da değerlendirilecek.   

Bu arada MYK öncesi parti genel merkezine gelen Genel Başkan Yardımcısı Volkan Canalioğlu, CHP olarak Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını söyledi."Seçim sonrasında da dile getirdiğim gibi biz bir futbolcu deyimi ile önümüzdeki maçlara bakıyoruz" diyen Canalioğlu, şöyle devam etti:"Önümüzde bir yerel, ardından da genel seçimler var. Ne kadar umduğumuzu bulamasak da biz CHP olarak halkın takdirini kazandık. Gittiğimiz her yerde bizi iyi karşıladılar, insanlar bizi kabullendiler. İnanıyorum ki önümüzdeki seçimlerde CHP, umduğu ve beklediği sonuçları alacaktır. O nedenle biz kurultaylardan yılmıyoruz. Yeteri kadar imza bulurlarsa biz çıkarız kurultayımızı yaparız ama CHP kurultaylar partisi olmamalıdır. Sayın Deniz Baykal 15 kurultay yaptığı zaman 'bıktım bu kurultaylardan' demişti... Herkes kendi yerini bilecek, CHP'nin göstermiş olduğu başarıyı sahiplenecek, basın üzerinden de konuşmayacak. Gelecek burada yetkili organlara konuşulacak. Öyle dışarıdan bu partinin almış olduğu başarıyı küçümsemek, bu partiye yanlış yapmak demektir. Bu partinin belli kademelerindeki isimlerinde bunu yapması yanlıştır."  

Canalioğlu, Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in parti içi disiplini işaret eden açıklamalarının olduğunun anımsatılması üzerine de, "Tabiki gerekirse gidilebilir, niye? Çünkü bu partinin bir tüzüğü var. Disiplin yönetmeliği var, bunlar doğrultusunda yanlışı kim yapıyorsa partisini küçültüyorsa elbetteki disiplin kurulları çalışır. Burası CHP'dir 87 yıllık köklü bir partidir, kimse koltuk peşinde olmasın" ifadelerini kullandı.CHP'nin bir kale gibi dimdik ayakta olduğunu vurgulayan Canalioğlu, bu tür tartışmaların hiç bir zaman partiye zarar veremeyeceğini söyledi.    Genel Başkan Yardımcısı Hurşit Güneş de parti genel merkezine gelişi sırasında, dün TBMM'de rozet takılması sırasındaki sözleri ve buna ilişkin yaşananlarla ilgili olarak, "Rozet takmayı başka bir şekilde ifade etmek mümkün değil, rozet takılır. Elinde bir rozet varsa, 'bunu buraya takacağım diyorsanız' orada başka bir anlam çıkmaz. Ama o gülen arkadaşın aklında başka bir şey varmış herhalde" dedi.

aa



Bu haber 634 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,888 µs