En Sıcak Konular

Cezaevlerinde tarım eğitimi başlıyor

22 Haziran 2011 12:52 tsi
Cezaevlerinde bulunan tutuklu ve hükümlülerin taleplerini dikkate alan Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, dev bir kampanya başlatıyor.

Yayın Dairesi Başkanlığı'nca her birinde 100 kitap bulunan 100 set, toplam 10 bin kitaptan oluşan 'Tarım Bilgi Seti' ile 94 tarımsal eğitim filminden oluşan 'Görsel Bilgi Seti' Adalet Bakanlığı'na bağlı açık cezaevlerinde tarımsal üretim faaliyetlerinin artırılması için dağıtılacak. Böylece tarımsal faaliyet yapılan açık cezaevlerinde kaynak açığı giderilecek. Mahkum ve tutuklulara profesyonel bir bakış açısı kazandırılacak.

"BİZE ÇİFTÇİLİĞİ ÖĞRETİN" MEKTUBU

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'na çok sayıda mektup göndererek, 'Cezaevinde bize tarım konusunda eğitim verin' talebinde bulunan mahkum ve tutukluların bu isteğine, Bakanlık da bir proje geliştirerek karşılık verdi. Mektuplarında, 'Yeni bir başlangıç istiyorum', 'Cezaevinden çıkınca yapabilecek bir işim olsa ne güzel olur', 'Bilinçli bir şekilde tarım ve hayvancılık yapmak istiyorum', 'Hatasız insan olmaz, cahilliğimin bedeli ödüyorum, topluma yeniden katılmak istiyorum', 'Vasıfsız biriyim, ben de vasıf kazanmak istiyorum' diyerek yardım isteyen tutuklu ve mahkumlar artık daha umutlu.

SUÇTAN UZAK YENİ BİR DÜNYA

Adalet Bakanlığı işbirliği ile gerçekleştirilecek proje ile tutuklu ve hükümlüler tarım teknikleri üzerine, kapsamlı bir eğitimden geçirilecek. Mısır, yem bitkileri, seracılık, arpa yetiştiriciliği, meyvecilik, tavukçuluk, arıcılık ve benzeri pek çok alanda eğitim alacak hükümlü ve tutuklular, böylece cezaları bittiğinde dışarıdaki normal hayata donanımlı bir şekilde hazırlanmış olacak.

cihan



Bu haber 714 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,699 µs