En Sıcak Konular

Rum kesimine ABD helikopterleri...Suriye?

22 Haziran 2011 12:28 tsi
Rum kesimine ABD helikopterleri...Suriye? "ABD, Kıbrıs'a savaş helikopterleri konuşlandırmak istiyor"

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD), önümüzdeki günlerde Larnaka ve Baf havaalanlarına çok sayıda savaş helikopteri ve uçağı konuşlandırma olanaklarını araştırdığı belirlendi.Bu bağlamda ABD'nin son 24 saattir Rum yönetimi ve havaalanlarının ilgili makamları nezdinde ısrarlı temaslarda bulunduğu haber verildi. Bu gelişmeler ABD'nin Suriye'deki gelişmeler için ön hazırlık yaptığı düşüncesini akıllara getirdi.

Fileleftheros'un; "ABD Bölgede Yeni Operasyonlara Hazırlanıyor... Savaş Helikopterlerini Havaalanlarına Konuşlandırmak İstiyor" başlıklı haberine göre, ABD operasyonel düzeydeki özel diplomatik girişimleri dışında, özellikle Larnaka Havaalanı'nda ve Baf Havaalanı'nda savaş helikopterlerini konuşlandırmak üzere olabildiğince geniş alan verilmesi talebinde bulundu, temaslar devam ediyor.

"SURİYE'DEKİ GELİŞMELER ÖNCESİ ABD'NİN HAZIRLIĞI OLABİLİR"

Gazete, teyit edilmiş bilgilerin; meselenin, ABD Hava Kuvvetleri'nin belirli bir harekât grubuyla ilgili olduğunu, ancak bölgede bir tatbikat mı yoksa operasyon mu hedeflenmekte olduğunun anlaşılamadığını belirterek, Suriye'deki gelişmelere işaret etti. ABD'nin bu hazırlığının Suriye'deki iç kargaşanın Libya benzeri olabileceği endişesiyle ABD'nin hazırlık aşamasında olabileceği de ifade edildi.

Şimdilik nabız yoklayan ABD'nin, Rum yönetiminin onay vermesi için Dışişleri Bakanlığı nezdinde girişimde bulunulacağının kesin olduğuna dikkat çeken gazete, çok sayıda savaş helikopterinin hareketi konusunda özel düzenlemeler gerektiğinden hava trafik kontrolünün de yeşil ışık yakması için Rum Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı nezdinde de girişimde bulunulacağını yazdı.

Gazete edindiği bilgilere dayanarak, Türkiye'nin, uçuş onay bölgesinin (FIR) kullanılmasını reddederek engellediği fakat Kanadalıların Afganistan operasyonunda kullandıkları üslerini Rum tarafına taşımalarına Türk tepkilerinin de "aşılmış göründüğünü" yazdı.

Gazete ayrıca, ABD'nin Güney Kıbrıs Büyükelçisi Frank Urbancic'in dün Rum Meclis Başkanı Yannakis Omiru ile görüştüğünü yazdı. Görüşmede Kıbrıs sorunundaki son gelişmeler ve iki tarafın ilgi alanındaki konuların ele alındığını belirtildi.

Cihan



Bu haber 1,666 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,060 µs