En Sıcak Konular

Ankara projesi için ilk adım atıldı

22 Haziran 2011 11:56 tsi
Erdoğan’ın seçim öncesi açıkladığı "Başkent'e Dev Fuar Alanı" için çalışmalara başlandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim öncesi Ankara için açıkladığı projelerden biri olan "Başkent'e Dev Fuar Alanı" için ilk adım adıldı. Akyurt’ta kurulacak uluslararası dev fuar alanı için hükümet ve belediye yetkilileri bir araya geldi.

Gençlik Parkı içindeki Büyükşehir Belediyesi kabul salonunda, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile ilgili kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılımıyla, fuar alanıyla ilgili çalışmalar başladı.

Toplantıya Bakan Çiçek ve Gökçek’in yanı sıra Ankara Milletvekili Salih Kapusuz, Ankara Vali Vekili Mehmet Ali Ulutaş, ASO Başkanı Nurettin Özdebir, ATO Başkanı Salih Bezci, ANKESOB Başkanı Mehmet Yiğiner, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Hüsnü Tekin, Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş, Dış Ticaret Müsteşarlığı yetkilileri ile ilgili kurum ve kuruluşlardan çok sayıda temsilci katıldı.

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Akyurt bölgesinde 1 milyon 800 bin metre kare alan üzerine yapımı planlanan dev fuar alanına ilişkin gazetecilere bilgi verdi.

“Ankara ile ilgili çok büyük projelerin çalışmalarına seçimin hemen sonrasında başladık. Şimdi de zaten bir marka şehri olan Ankara’nın daha üst seviyeye gelmesi için buradayız." diyen Çiçek, "Başkente uluslararası bir fuar alanı kazandırılması sanayici, işadamları ve meslek odalarının isteklerinin başında gelmekteydi. Ankara konumu itibarıyla Türkiye’ye, Ortadoğu’ya ve dünya pazarlarına hitap edecek önemli bir konuma sahip. Ankara, hem yüksek teknolojiyi kullanan, hem de üreten dev bir sanayi şehri. Bunun içinde üretilen malın pazarlanması çok önemlidir. Bu yüzden Başkent’e uluslararası bir fuar merkezinin yapımı için ilk adımı atıyoruz.” diye konuştu.

Ankara için yapılması planlanan dev projelerin bir bir hayata geçmesi için bu tür toplantılara devam edeceklerinin altını çizen Çiçek, “Zaten bunların bir kısmı ile ilgili kararlar alındı. Ankara metrosu ile ilgili birinci etap için ihale süresi bugün başlamış oluyor. Fuar merkezi ile de ilgili inşallah önemli bir sonuca varılır.” diye konuştu.

Cemil Çiçek’in açılış konuşmasının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti. Toplantı halen sürüyor.

cihan


 



Bu haber 668 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,517 µs