En Sıcak Konular

Süleyman Demirel günah çıkardı!

0 0 0000 00:00 tsi
Süleyman Demirel günah çıkardı! 'Türkiye kutuplaşmamalı' diyen Türkiye'nin 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel geçmişteki siyasi kavgaları hatırladı ve günah çıkarırken, bir de tehditte bulundu: "Bunu kim yaparsa elini kırarız"

Demirel, Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü'nde düzenlenen ''Türkiye'nin geleceği için yeni arayışlar'' konferansından ayrılırken, gazetecilerin merkez sağ ve solda ittifak ve birleşme gelişmeleri ile ilgili soruları üzerine, şunları söyledi:

''Benim istediğim şey ülkemde demokrasinin işlemesidir. Demokrasinin işleyebilmesi için Türkiye'nin bu parçalı siyasi düzenden çıkması lazım. Yoksa, yapılacak seçimler istikrar getirmez. Yani o zaman Türkiye sıkıntıların içine yeniden girer. Bu parçalılık siyasi partilerin kendi kusuru değildir. Tarihi şartlar, müdahaleler, siyasi partilerin kapatılması vesaire... Şimdi zamanıdır. Bunları düzeltsinler. Parçalı olanların hepsi bir araya gelsin. Daha doğrusu 'biz sağız' diyenler bir araya gelsin, 'biz soluz' diyenler bir araya gelsin. Benim baştan beri söylediğim şu: Sadece sağdaki toparlanma değil, aynı zamanda orta sol da toparlandı. Ona da seviniyorum.''

''Birleşmelerle ilgili sizden fikir soruldu mu'' sorusu üzerine ise Demirel, ''Hayır. Ben sadece genel şeyleri söyledim'' diye konuştu.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Türkiye'nin içini karıştırmak isteyenlerin olabileceğini belirterek, ''Ama bunu kim yaparsa elini kırarız. Aslında bizim içimizi karıştıranın elini kıracak kadar gücümüz yoksa bizim içimizi karıştırırlar. Ne kadar güçlüyseniz, o kadar itibarlısınız. Bir cumhurbaşkanını seçemedik. Bu güç mü yani?'' diye konuştu.

Demirel, Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü'nde, Çankaya Kültür ve Sanat Vakfı'nca düzenlenen ''Türkiye'nin geleceği için yeni arayışlar'' konulu toplantının kapanış oturumunda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin önündeki en önemli meselenin Türkiye'nin birliği olduğunu söyledi.

DEMİREL GÜNAH ÇIKARDI

Dinleyicilerin sorularını da yanıtlayan Demirel, bir soru üzerine, siyasette hata yapmamanın mümkün olmadığını söyledi. Hatayı düzeltmenin önemli olduğunu vurgulayan Demirel, ''Türkiye çok partiyi götüremedi. Çok partide iktidar ve muhalefet olarak acemiydik. Birbirimizi yedik. Hiç kimse isteyerek hata yapmaz. Hatalarımız vardır. Ama halka gittik ibra ettik kendimizi. Beşer, şaşar'' diye konuştu.



Bu haber 279 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,717 µs