En Sıcak Konular

Erdoğan'a yaptırım telefonu

22 Haziran 2011 08:06 tsi
Erdoğan'a yaptırım telefonu

Obama, Suriye'ye yaptırımlar için destek istedi.

Erdoğan ise bu isteğe net cevap vermedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Obama’nın önceki gece yaptıkları telefon görüşmesinin ayrıntıları belli oldu. Erdoğan ve Obama, 50 dakikalık telefon görüşmesinde, Beşşar Esed’in açıklamaları ve Suriye’nin geleceği ayrıntılı olarak ele alındı. Erdoğan, Esed’in açıklamalarıyla ilgili olarak, “Somut şeyler açıkladı ancak bunlar yeterli değil. Bir an önce adım atmalı” derken Obama ise Esed’in açıklamalarının tatminkâr olmadığını söyledi. Obama, acil atılması gereken somut adımlar konusunda Başbakan Erdoğan’la hemfikir olduğunu belirtti.

BAKANIMI GÖNDERİYORUM

ABD Başkanı Obama, Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’un, 4. Libya Temas Grubu toplantısı için 15-16 Temmuz tarihlerinde İstanbul’a geleceğini söyleyerek “Bakanlarımız bu konuyu ayrıntılı olarak görüşsünler, süreci takip edelim, yakın temas içinde olalım” dedi. ABD Başkanı Obama, telefon görüşmesinde Başbakan Erdoğan’a bir de öneride bulundu. “Suriye’de yaşanan olayları BM Güvenlik Konseyi’ne taşıyalım” diyen Obama, bazı ülkelerle temas trafiğinin yürütülmesi gerektiğini söyledi. Başbakan Erdoğan ise “Süreci yakından izliyoruz” diyerek net bir cevap vermedi. ABD’nin Suriye’ye karşı yaptırım istediği ifade ediliyor.

Sığınmacı teşekkürü

Obama, Türkiye'nin Suriye sınırında kurduğu çadır kampta mültecileri ağırlaması ve insani yardımda bulunması konusunda da övgü dolu sözler söyledi. Obama, "Yaptığınız şeyleri çok büyük takdirle karşılıyoruz. Gerekirse bu konuda biz de üzerimize düşeni yapmaya hazırız" dedi.

ERDOĞAN TAHRİR MEYDANI'NDA KONUŞACAK

Başbakan Erdoğan, yeni hükümet kurulur kurulmaz dış politik ağırlıklı bir çalışma izleyecek. Erdoğan'ın yurt dışındaki ilk durağı yavru vatan KKTC olacak. Kıbrıs'ta barış harekâtının yıl dönümü olan 20 Temmuz kutlamalarına katılacak olan Erdoğan, bir gün sonra ise Mısır'a hareket edecek. Mısır'daki geçici yönetim ile görüşecek olan Erdoğan, Hüsnü Mübarek'i deviren meydan Tahrir'de Mısır halkına hitaben bir konuşma yapacak. Bu konuşma için iki ülke arasında gerekli temaslar sürürken, Erdoğan'ın Lübnan'da yaptığı konuşma gibi konuşmasını mitinge dönüştürmesi bekleniyor.

bugün



Bu haber 893 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    24,242 µs