En Sıcak Konular

Kapkaç çeteleri seçim kürsüsünde! 

0 0 0000 00:00 tsi
Kapkaç çeteleri seçim kürsüsünde!  Bir çok stratejist seçim döneminde cinayetlerin, suikastlerin ve kapkaç gibi insanların sağlıklı düşünmesini engelleyen, kaosa sürükleyen olayların gerçekleşebileceğine dikkat çekiyor. Özellikle kapkacın dozunun artacağı ve zengin muhitlere kayacağı belir

Stratejistlerin, seçim yaklaşırken ülkede suikastler ve vahşi cinayetler yaşanacağına dair uyarıları haklı çıkıyor. Rahip Santaro, Hırant Dink suikastleri ve Malatya'da yaşanan vahşi cinayetin ardından şimdi de kaos yaratacak  "kapkaç çetelerinin" doğacağı uyarısı yapılıyor.

iyibilgi'nin kulislerden edindiği bilgiler, seçimi yönlendirmek isteyen ve mevcut hükümeti yıpratmak isteyen odakların, kaos ve güvensizlik yaratmak için kullanacağı kapkaç çeteleri; Nişantaşı, Etiler, Bağdat Caddesi gibi üst düzey gelir grubunun oturduğu dolayısıyla da daha etkin isimilerin bulunduğu bölgelerde oparesyon yapacak. Bu nedenle kaosun ve kapkaçın vahşetinin medyada yankı bulma, halkı tedirgin etme ve görevdeki AK Parti'yi yıpratma ihtimali çok daha yüksek. Hatırlarsak CHP milletvekili Zeynep Damla Gürel'in uğradığı kapkaç çok fazla gündeme oturmuş ve "milletvekili bu saldırıya uğruyorsa halk büyük bir tehlikenin ortasında" algısı yaratmıştı.  

Bir dönem, bölücü güçler tarafından büyükşehirlerde kaos yaratmak amacıyla örgütlendiği bilinen ve çok vahşi saldırılarla halkın kabusu haline gelen kapkaç çetelerinin seçim öncesi tekrar diriltileceği bilgisi emniyet birimlerini de harekete geçirdi.

Özellikle İstanbul, Ankara, İzmir ve Mersin gibi metropol illerde görev yapacak 'Güven Timleri' ve 'Yıldırım Ekipleri', sokaklarda suçlulara göz açtırmayacak. Sivil olarak görev yapacak Güven Timleri, istihbarat yöntemlerini kullanacak. Tebdil-i kıyafetle kimi zaman simitçi ve börekçi, kimi zaman ayakkabı boyacısı, kimi zaman seyyar satıcı kılığında suçlu avlayacak. Güven Timleri, suçluyu yakaladıktan sonra bölgesinden ayrılmadan yasal işlemler için zanlıyı Yıldırım Ekipler'e teslim edecek.

Göreve başladığında suçlarda yaşanan değişikliğe dikkat çekerek mücadele için yeni yöntemlerin uygulamaya konulması gerektiğini söyleyen Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, suçla mücadelede etkili bir sistemi deneyecek. Sokağa tam anlamıyla hakim olunacak proje için öncelikle iki yeni birim kurulacak. Yeni kurulacak birimler için titiz bir seçme yapılacak. Bu birimde çalışacak polislerin temiz bir sicilinin bulunmasına özen gösterilecek. Güven Timleri ile Yıldırım Ekipleri'ne alınacak polislerde 35 yaşın altında olma şartı da aranacak.

Silah ya da telsiz gibi polis oldukları izlenimini verecek araç gereçleri ya taşımayacaklar ya da çok iyi kamufle edecekler. Güven Timleri, görevleri sırasında gizli servis elemanlarının kullandığı yöntemleri de sıkça kullanacak. Tebdil-i kıyafet halinde kimi zaman simitçi kılığına girecekler, kimi zaman ayakkabı boyacısı kılığında sokakları turlayacaklar. Timler seyyar satıcı kimliğine de bürünecek. Güven Timleri, mesailerinin tamamını sokaklarda geçirecek. Hırsızlık ya da kapkaç gibi herhangi bir suç işlendiğinde anında müdahale edecek. Zanlının yakalanmasıyla birlikte motorize ekip olan Yıldırım Ekipleri'nin görevi başlayacak. Yakalanan zanlı Yıldırım Ekipleri tarafından teslim alınarak hakkında gerekli soruşturma yürütülecek.

Zanlı yakalansa da Güven Timleri görev sahası olan sokaktan ayrılmayacak. Yıldırım Ekipleri, zanlıyı teslim aldıktan sonra tekrar görev alanına dönecekler. Güven Timleri ile Yıldırım Ekipleri, illerde Asayiş Şube müdürlüklerine bağlı olarak görev yapacak. Huzur timleri gibi farklı isimlerle illerde kurulan tüm birimler yeniden yapılandırılarak Güven Timleri ile Yıldırım Ekipleri'ne dönüştürülecek. Bu iki birim öncelikle olayların yoğun yaşandığı metropol illerde kurulacak.

www.iyibilgi.com



Bu haber 289 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,956 µs