En Sıcak Konular

AKP'ye yeni bubi tuzağı: Bölücülük!

0 0 0000 00:00 tsi
AKP'ye yeni bubi tuzağı: Bölücülük! iyibilgi Türkiye seçimlerini yakından izliyor. iyibilgi’nin merceği Türkiye üzerinde dolaşırken ilginç bir gelişme dikkatleri çekiyor: Tam randıman psikolojik harp! Bir noktadan çıktığı belli olan bu operasyon öncekilerden çok farklı.

Türkiye 22 Temmuz’da seçimlere gidiyor. iyibilgi seçimleri sizler için izlemeye devam ediyor. Seçimler öncesinde “bildik” tartışmalar toplumda endişe kaynağı olurken, ilginç gelişmeler “psikolojik harp” tanımlamasının altına girmeyi hak ediyor.

Söz konusu gelişme sadece “bikinili afiş” tartışması değil. Ya da bir süredir sürdürülen “İran’da baskı gören kadınlar”dan da bahsetmiyoruz. Bunlar her seçimde tekrar tekrar yaşanan tartışmalar. Pek önemli değil.

Bu kez tartışma farklı bir yöne kayıyor. İç tehdit sınıflandırmaları birbirine karışıyor. Gazete köşelerinden sızan ve siyasilerin diline dolanan bu söylem AKP’yi “bildik” haliyle “irticacı ve rejim karşıtı” değil “bölücü” olarak gösteriyor.

Bu söylem AKP ile Barzani’nin yan yana anılmasından kaynaklanıyor. İlk olarak gazeteci Güler Kömürcü’nün dile getirdiği “Meclis’teki Barzanici milletvekilleri” iddiasıyla başlayan ardından diğer köşe yazarlarınca dile getirilen iddia Talabani’nin basına yansıyan “Erdoğan’ı bu günlerde zor durumda bırakmayalım” sözleri nedeniyle daha sık dile getirilmeye başlandı. Daha sonra Baykal benzer düşünceleri Meclis çatısı altında dile getirdi.

Bu AKP’nin Barzani ile “yakınlığı” üzerine kurulan spekülasyon. Danası da var… Gazeteci Emin Çölaşan geçtiğimiz günlerde yayınlanan yazısında “bir sonraki meclis sürprizlerle dolu, DTP ve AKP meclise girecek, olacakları izleyin” anlamına gelen ifadelerde bulunmuştu. Yani AKP ve bağımsız adaylarla meclise girmeye çalışan DTP arasında bağ kuruluyor ve bu bağ ileride olması beklenenleri açığa çıkarıyor.

Siyasi tartışmaların böylesine tehlikeli noktalara taşınması Türk siyasetini kısa vadede çıkmaza sürükleyebilir. Sevin ya da sevmeyin geçen seçimlerde oyları %34’e ulaşan ve oyları gittikçe arttığı iddia edilen bir partinin “bölücülükle” suçlanması Türkiye’de diğer bir kriz alanı yaratabilir. Üstelik şu hatırlanmalı… DTP daha önce Erdal İnönü tarafından meclise taşınmıştı. DTP İnönü tarafından Meclise taşınmasına rağmen nasıl bir kriz yaşandığı ortada. Şimdi DTP ve AKP’nin yani iki “iç tehdit”in birlikte anılması ve gelecek dönemde buna göre bir “strateji” izleneceği izlenimi, Türkiye’nin yakın geleceğini önemli bir siyasi riskin beklediğinin göstergesi…

www.iyibilgi.com



Bu haber 380 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    2,674 µs