En Sıcak Konular

Emre Günaydın: 'Korkutmak istemiştim'

0 0 0000 00:00 tsi
Saldırıdan sonra 3. kattan atlayarak yaralanan ve bir aylık tedavisi sonrası sorgulanan zanlı Emre Günaydın, ilk ifadesinde "Bilgi almak için korkutmaya çalıştım, ancak ardından öldürdüm. Kimse tarafından yönlendirilmedim" diye konuştu.

Malatya'daki Zirve Kitabevi'nde yaşanan saldırının baş faili olarak ifadesi alınan zanlı Emre Günaydın, üç kişiyi misyonerlik konusunda bilgi almak amacıyla önce korkutmaya çalıştığını, ancak ardından öldürdüğünü söyledi. Günaydın, kendisinin herhangi biri tarafından yönlendirilmediğini de söyledi.

Olay sırasında 3. kattan atlayarak yaralanan ve yaklaşık bir aylık tedavisi sonrası taburcu edilerek sorguya alınan Günaydın, Malatya'da düzenlenen misyonerlik karşıtı toplantılardaki konuşmalardan etkilendiğini söyledi.

Emre Günaydın, üniversiteye hazırlık döneminde dershane eğitimi sürerken tanıştığı arkadaşlarını "eylem için ayarladığı"nı söyledi.

Misyonerlik faaliyetlerini yakından takip etmek ve bilgi toplamak amacıyla Zirve Kitabevi'nde çalışan Türk ve Alman Hıristiyanlarla yakınlık kurduğunu anlatan Günaydın, olay sırasında ilk hedefinin Alman Tilmann Geske olduğunu belirtti.

'Hâkim olamadım'

Yayınevinde girdikten sonra önce üç kişiyi korkutmayı amaçladığını anlatan Günaydın, yurtdışından misyonerlikle ilgili olarak verilen desteğin boyutlarını öğrenmek istediğini, daha sonra kendisine hâkim olamadığını, önce Geske'yi, ardından diğerlerini "görgü tanığı oldukları" gerekçesiyle öldürdüklerini anlattı.

Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz de, Günaydın'ın sorgusunun, nörolojik olarak sağlam raporu verilerek başlatıldığını bildirdi. Daşöz, Günaydın'ın ara sıra unutkanlık belirtileri gösterdiğine dair iddialarla ilgili soruya da, "Bütün süreç doktor kontrolünde ve usulüne göre yürüyor. Soruşturmanın uluslararası standartlarda yürütülmesine özel önem veriliyor" yanıtını verdi.

milliyet



Bu haber 579 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,557 µs