En Sıcak Konular

Abdullah Gül ile yapılan 367 söyleşisi TRT'de kriz yarattı

0 0 0000 00:00 tsi
Anayasa Mahkemesi'nin 367 kararını açıkadığı günün akşamı, Abdullah Gül TRT'de çok ünlü isimlerin karşısına çıkmıştı. O program TRT'yi karıştırdı. 

Anayasa Mahkemesi’nin, 367 nedeniyle cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunu iptal ettiği 1 Mayıs günü TRT 1’de yayınlanan, Abdullah Gül’ün konuk olduğu “Enine Boyuna” isimli program, kurumu karıştırdı.

TRT’nin üst düzey yöneticileri, anlaşması olmadığı halde Fehmi Koru’nun programı sunması ve TRT spikerlerinin yer almaması nedeniyle, TRT Genel Müdürlüğü’nden olayın soruşturulmasını istedi. Benzer bir programı Kanal 7’de sürdüren Fehmi Koru’nun, bir yıldır planlanmasına rağmen, kurum içindeki muhalefet nedeniyle bu programı TRT’de gerçekleştiremediği konuşuluyor.

Fehmi Koru’nun sunduğu program sebebiyle TRT’ye tepki yağınca, bir grup TRT yönetim kurulu üyesi, soruşturma istemiyle Genel Müdürlüğe bir yazı gönderdi. Yazıda, “TRT’nin genel yayın programında bulunmadığı halde ‘Enine Boyuna’ isimli program nasıl yayınlanmıştır” sorusu yöneltildi. TRT’nin bundan sonra her salı aynı programı yayınlayıp yayınlamayacağı da soruldu. Yazıda, Koru’nun benzeri bir programı Kanal 7’de sunduğu hatırlatılarak, “Özel bir TV kanalının programı nasıl oluyor da TRT’de yayınlanıyor? Programın başka bir kanalın programı olduğu biliniyorsa, bu kanala ödenen bir para var mıdır” diye soruldu.

SÜRPRİZ ANKARA KULİSİ

Programa katılan diğer gazeteciler Sabah Yayın Yönetmeni Ergun Babahan, Milliyet Ankara Temsilcisi Fikret Bila, Zaman Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ve Radikal Yayın Yönetmeni İsmet Berkan’dı.

TRT: ERDOĞAN’A DA AYNISINI YAPMIŞTIK

TRT Genel Müdür Vekili Ali Güney, programla ilgili herhangi bir sıkıntı bulunmadığını, benzeri bir programın 2005’te Başbakan Tayyip Erdoğan için de yapıldığını söyledi. Güney, şikayetlerin kendisine ulaşmadığını ifade etti. Fehmi Koru’nun TRT’de program yapacağı iddiaları, uzun süredir Ankara kulislerinde konuşuluyordu. Yaklaşık bir yıl önce TRT’ye program önerisi götüren Koru’nun, yönetim kademesinden “olur” alsa da muhaliflerin direnişi ile karşılaştığı ve program yapamadığı ileri sürülmüştü.

Teklifleri ben reddettim

Yeni Şafak gazetesi yayın danışmanı ve köşe yazarı Fehmi Koru, “Tartışmalardan haberdar değilim” dedi. Koru, kendisini programla ilgili TRT Genel Müdür Yardımcısı Muhsin Mete’nin aradığını belirterek, “Diğer arkadaşlarım gibi gittim. Birinin programda trafik polisliği yapması gerekiyordu, bunu yaptım. Ben de diğer gazeteciler gibi soru sordum” diye konuştu. Koru “TRT daha önce bana program teklif etti. Ben kabul etmedim. Şu anda bir şey yok” dedi.

Akşam



Bu haber 339 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,942 µs