En Sıcak Konular

Hayır için o kadar çok mücadele etmiş ki...

20 Haziran 2011 13:34 tsi
Hayır için o kadar çok mücadele etmiş ki... CHP Milletvekili Binnaz Toprak, referandumda "yetmez ama evet"çi olduğu iddialarını yalanlarken, kanıt olarak "O dönem hayır denmesi için sürekli Avrupa Birliği'ne mektuplar yazdık" dedi.

Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünde görev yaptığı senelerde ünlenen, geçtiğimiz sene ise önce köşe yazarı, sonra da CHP yöneticisi yapılan Prof. Dr. Binnaz Toprak, referandum döneminde "hayır" için mücadele olarak Avrupa Birliği'ne mektuplar yazdığını söyledi.

Kendisine yöneltilen "yetmez ama evetçiydi" suçlamasına yanıt veren Toprak, "Kim uyduruyor bunu bilmiyorum. Ben, hayır, dedim, bunu ispatlayabilirim de. O ara dahil olduğum bir plaftorm vardı, onlarla bütün bir yaz hayır denmesi için AB’ye mektuplar yazdık, gelen yanıtlar benim bilgisayarımda" diye konuştu.

Toprak'ın AB'ye yazdığı mektuplarda ne dediği bilinmiyor. Ancak AB'nin Türkiye iç siyasetini etkilemesini istediği anlaşılıyor.

"Ben yeni CHP’nin politikalarını benimsediğim için, o değişimi görebildiğim için partiye girdim" diyen Toprak, seçim sonuçlarını ise şöyle değerlendirdi: "İki kurultay, bir referandum arkasından seçim kolay değil. Çok anormal bulmadım seçim sonuçlarını, moral bozacak bir şey yok. Erdoğan, 376 istiyorum diyordu, 330’un altına düştü. O da amaçlarını gerçekleştiremedi. Her parti, iktidara geleceğim, diye seçime giriyor. Bizimkiler de çıtayı yüksek tuttu. İktidara gelmeyeceğimiz belliydi, ama liderler hep yüksek hedef koyarlar. Büyük bir değişim oldu, kadrolar değişti, yeni bir söylem ortaya kondu. Küskünlerden hem seçmen, hem de örgütler arasında ayağını sürtenler olmuştur. Oy vermeyin, diye telkin eden olmuştur, bunlar benim de kulağıma geldi. 2007’de yüzde 21 almıştı CHP, DSP ile birlikte. 2 puan yok muydu DSP? O zaman yüzde 19’dan yüzde 26’ya çıkmış. Şimdi ‘istifa’ falan diyenler bunları düşünmüyor mu? Baykal Antalya’da CHP’yi birinci parti çıkaramadı. Bu bir başlangıçtı, parti daha iyi olacak diye düşünüyorum. Her şeye muhalefet ederek olmuyor. Düzgün olan şeyleri desteklemek gerekiyor, başkanlık sistemi gibi önerilere de kesinkes karşı durmak gerekiyor."

Sol haber


Bu haber 918 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,562 µs