En Sıcak Konular

Pelosi'den Türk temsilcilerine yeşil ışık

18 Haziran 2011 22:51 tsi
ABD Temsilciler Meclisi Azınlık Lideri Demokrat Nancy Pelosi'nin, önümüzdeki günlerde ABD'deki Türk toplumu temsilcileriyle görüşmesinin beklendiği bildirildi.



Maryland eyaletindeki Baltimore kentinde düzenlenen ABD Belediye Başkanları Konferansı'nda, ABD'deki Türk toplumu üyeleriyle karşılaşan Pelosi'nin toplantıda, Türk-Amerikan Ticaret ve Sanayi Odası (TACCI) Yönetim Kurulu üyesi Rıdvan Sezer ile sohbet ettiği öğrenildi.

''TurkishNY'' adlı haber portalının kurucusu da olan Rıdvan Sezer'in, Nancy Pelosi'ye, Türk-Amerikan toplumu kuruluşları temsilcileri olarak mutlaka ABD Kongresi'nde kendisiyle birebir görüşmek istediklerini aktardığı, Sezer'in Pelosi'ye, uzun süredir kendisiyle görüşme yapmak istediklerini ve Türk toplumuna zaman ayırmasını beklediklerini ilettiği bildirildi.

Ermeni diasporasına yakınlığıyla bilinen Nancy Pelosi'nin bu görüşme talebine yeşil ışık yaktığı, Sezer'in iletişim bilgilerini not aldığı ve Türk toplumu temsilcilerini kabul etme sözü verdiği öğrenildi.

Sezer yaptığı açıklamada, ABD Kongresi'nde Türkiye aleyhine, iki ülke ilişkilerinde gerginliğe neden olabilecek ve Amerika'daki Türk toplumunu da olumsuz etkileyecek 1915 olaylarına ilişkin Ermeni tezlerini savunan yeni bir karar tasarısının gündeme geldiğini anımsatarak, bu yeni tasarıyla ilgili süreç başlamadan Pelosi ile görüşmek istediklerini ve ABD'deki Türk toplumu temsilcileri olarak kendi bakış açılarını Pelosi'ye iletmek istediklerini belirtti.

Aynı toplantıda, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile de görüşen Pelosi'nin Topbaş'a, İstanbul'a gitmek istediğini söylediği de bildirilmişti.

Bu haber 667 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,438 µs