En Sıcak Konular

Bakü'de Amerikalı gazetecilere dayak

18 Haziran 2011 18:24 tsi
Azerbaycan'da görev yapan iki Amearikalı gazetecinin birkaç gün önce Bakü'de saldırıya uğradığı öğrenildi

Azerbaycan'da ABD’li gazeteci Amanda Erikson ve İngiltere vatandaşı Silia Devis kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğradı.

Azeri basınında yer alan iddiaya göre olay Bakü Milli Dram tiyatrosunun binası karşısında gerçekleşti. Burada birkaç genç Erikson ve Devis’i dövdü.

Saldırganların dört kişi olduğu ve olaydan önce bir süre bayanları tekip ettiği ifade edildi. Amanda Erikson olay hakkında ABD’nin Bakü büyükelçilik çalışanlarına da bilgi verdi.

Daha sonra büyükelçilik çalışanları tarafından kendilerine ilk yardım yapıldı. Erikson’un Washington Post ve New - York Times gazetelerinde çalıştığı ifade edildi.

Olay hakkında ABD büyükelçilik temsilcileri açıklama yaparak içişleri bakanlığının başlattığı soruşturma sonucunu beklediklerini beyan etti.

Azerbaycan içişleri bakanlığının basın biriminin müdiri Orhan Mansurzade “Özgürlük” radyosuna açıklamada bulunarak saldırının sebepleri ve saldırganların kimlikleri konusunda bilgiye sahip olmadığını belirtti.

Ancak soruşturma kapsamında bu gibi soruların cevap bulacağını öne sürdü. Saldırının soygun maksadıyla yapılmaması çeşitli sorunların yaşanabileceği olarak yorumlandı. Özellikle de saldırganların yakalanmaması durumunda ABD ile Azerbaycan iktidarı arasında son dönemde yaşanan gerilimin artabileceği tahmin edilmekte.

Hatırlanacağı üzere Arap ülkelerinde yaşanan halk ayaklanmaları sonrasında ABD yetkilileri Azerbaycan iktidarı aleyhinde beyanlarda bulunarak reform yapılmasını talep etmiş, Azeri yetkililer ise bu gibi taleplere sert tepki göstererek ülkede domokrasi sorunu bulunmadığının altını çizmişti.

Buna paralel olarak ABD basınında Azerbaycan iktidarı aleyhinde yazıların yayımlanması tepkilerin artmasına neden olmuştu.

Bu haber 686 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,637 µs