En Sıcak Konular

'Haberal açıklaması' onu zor durumda bıraktı

18 Haziran 2011 13:25 tsi
'Haberal açıklaması' onu zor durumda bıraktı Ergenekon sanığı Mehmet Haberal'ın milletvekilli adaylığı için 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel dahil hiç kimsenin ricası olmadığını iddia eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Demirel'in Haberal için ricada bulunduğunu açıklaması üzerine zor duru

Seçim sürecinde kamuoyunda sık sık gündeme gelen bu konuya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu televizyon programlarından yanıt vermişti. Süleyman Demirel'in Vatan Gazetesi'ne verdiği mülakatta 'Allah şahidimdir ki kimse için böyle bir talepte bulunmadım. Tek istisna Mehmet Haberal'dır' sözü konuyu yeniden gündeme getirdi.

Seçim öncesi Seçim öncesi Habertürk Televizyonu'ndaki 'Teke Tek' programına konuk olan Kılıçdaroğlu, Fatih Altaylı'nın, "Demirel'in isteğiyle, tavassutuyla milletvekili adayı olduğu yalan mı?' sorusuna 'Hayır, böyle bir şey yok' karşılığını verdi. Altaylı'nın, "Nereden çıktı Haberal? Ben de şaşırdım. Sağ siyasetin önemli bir ismi sizde. Siz de mi dört eğilimi birleştirme kararı aldınız partide?" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, "Sayın Haberal'ı Maliye Bakanlığı'nda görev yaptığım yıllardan beri tanırım. O zaman Böbrek Vakfı vardı. Ben de vakıflara vergi muafiyeti veren dairenin başındaydım. Ama bu ilişkiler öyle çok samimi çok sıcak değil, belli bir ciddiyet düzeyinde ilişkilerdi. Kendisi uluslararası arenada saygın bir cerrah. Şimdi biz bunu getirdik milletvekili adayı yaptık. 'Vay efendim siz bunu nasıl getirdiniz' diye, gene çeteler, gene küfürler bir sürü şeyler." cevabını verdi.

Süleyman Demirel ile bir yakınlığı olup olmadığı ve bu yakınlığın nereden geldiği sorulan Kılıçdaroğlu, herkesle arasının iyi olduğunu ifade ediyor. Başbakan Erdoğan ile de arasının iyi olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Süleyman Bey ile kendisi başbakan olduğu zaman, Cumhurbaşkanı olduğu zaman bürokrat olarak gördüm kendisini. Bir bürokrat başbakanla gidip herhalde çok samimi olmaz. Yani arada belli bir ilişki vardır, saygı çerçevesinde, o ilişki içinde görevinizi yaparsınız." dedi.

Siyasete atıldıktan sonra Demirel ile ilk kez Süleyman Demirel Üniversitesi'nde konferansta karşılaştıklarını anlatan Kılıçdaroğlu, "Ben yine genel başkandım. Önce sayın İnan Kıraç, sonra ben, sonra da Süleyman Bey konuşma yaptı. Sonra ben Diyanet İşleri Başkanıyla akşam yemeğim vardı. Otomobille çok süratli bir şekilde çıktım. Sayın Demirel'in özel uçağı varmış. Yolda dedi ki eğer gelmek isterse uçakla götürebiliriz diye. İşimize geldi döndük. Ben uçakla döndüm. Süleyman Bey ile bizim oturmamız, konuşmamız o uçak yolculuğu süresi içerisinde oldu." şeklinde konuştu.

Altaylı'nın "Bir daha hiç bir araya gelmediniz mi?" sorusuna Kılıçdaroğlu şu cevabı verdi: "Bir araya gelmedik. Sadece telefonda annemin vefatı dolayısıyla başsağlığı dileğinde bulunmuştu. Süleyman Bey'e karşı ne bir önyargım var, ne kendisine yönelik bir eleştirim, ne özel bir övgüm, herhangi bir şey yok."

Aynı programda Sinan Aygün ile Demirel'in nasıl bir ilişkisi olduğunu bilmediğini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Haberal ile ilişkilerinin çok iyi olduğunu biliyorum. Çünkü tutuklandığında havaalanına kadar gidip yolcu etmesi. Daha sonra sanıyorum ilişkileri sürmüştür. Ama Haberal bizim milletvekili adayımız." ifadelerini kullandı.

TV 8'de 'Seçim Özel' programına katılan Kılıçdaroğlu aynı konuyla ilgili gazetecilerin sorularına muhatap oldu. "Demirel'i milli şef ilan etti sayın Başbakan ne diyorsunuz?" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, "Sadece gülüyorum. Gerçekten bazen sayın Erdoğan'ın yaptığı açıklamaları okuduğum zaman 'Yav bunlar nereden almış bu bilgileri' diyorum. Hiç olmayan şeyler anlatılıyor. Sayın Erdoğan'ı dinlediğim zaman sanki biz sabah akşam sayın Demirel ile konuşuyoruz, oturuyoruz günlerce planlar falan hazırlıyoruz. Yok böyle bir şey. Saygı duyduğum 9. cumhurbaşkanımızdır." Cevabını verdi.

"Listelerdeki bazı adaylarla ilgili olarak bir kısım medya ve Başbakan da yüklendi. Belli ki Demirel etkili olmuş bu listelerin oluşturulmasında. Özellikle bazı isimler. O isimleri siz de biliyorsunuz, buna ne dersiniz?" sorusuna Kılıçdaroğlu, "Arkadaşlar söylemişti bana. Bir köşe yazarı 'işte 20 ye yakın milletvekilini sayın Süleyman Demirel söylemiş ve listelere almışız.' tamamen yalan." karşılığını verdi.

Kılıçdaroğlu TV'deki programda şu ifadeleri kullandı: "Bütün illerde ön seçim yapacağız. Bu partiye dinamizm kazandırıyor, daha güçlü yapının ortaya çıkmasını sağlıyor. Demokrasi açısından da önemli bir açılım. Ama yok efendim o söyledi biz listeye aldık. Yok öyle bir şey. Haksızlık oluyor. Bana karşı değil de sayın Süleyman Demirel'e haksızlık oluyor. Adaylara karşı da haksızlık oluyor."

Kılıçdaroğlu aynı konuda "Yani doğrudan ya da dolaylı, direkt ya da birisi üzerinden, bir isim ya da 10 isim, hiçbir şekilde, ne bir konuşma ne bir ima, rica, istek asla olmamıştır mı diyorsunuz?" sorusuna, "Yok canım. Yani şunu aday yapın diye hiçbir şekilde, hiçbir zaman bana bir şey söylenmedi. Konuşmadım mı telefonda konuştum. Ama ben şunu da söyledim. TİB'in kayıtları var. Ben yetki de veriyim. Biz ne zaman telefonda konuşmuşsak belli. Benim telefonum da sayın Demirel'in telefonu da belli. Çıkarsınlar koysunlar ne zaman konuşmuşuz çıkar ortaya." cevabını verdi.

Bu haber 1,211 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,819 µs