En Sıcak Konular

LYS'yi sabote girişimi

18 Haziran 2011 10:55 tsi
LYS'yi sabote girişimi LYS sorularını çalarak Ak Parti'li bir vekilin adresinden tüm öğrencilere dağıtmayı planlayan çetenin teknik takibe takıldığı ortaya çıktı

Bugün, yarın ve önümüzdeki hafta sonu yapılacak olan Lisans Yerleştirme Sınavları’nın sorularını çalma ve bir AK Parti milletvekilinin e-mail’inden yayma planları yapan kişilerin, telefon dinlemesine takıldığı ortaya çıktı. Emniyet İstihbarat, MİT ve İçişleri Bakanlığı, şüpheliler üzerinde kapsamlı inceleme başlattı.

Hürriyet'in haberine göre Emniyet, KPSS ile başlayan skandallar zinciri sonrasında Ölçme ve Seçme Merkezi’ni (ÖSYM) yakın takibe almıştı.

Savcılığın yürüttüğü soruşturma çerçevesinde Emniyet İstihbarat Dairesi, teknik takip sırasında, bugün başlayan olan Lisans Yerleştirme Sınavları’nın (LYS) sorularının sızdırılacağına ilişkin bilgiye ulaştı.

Emniyet, soruşturmasını bu kişiler üzerinde yoğunlaştırırken, durumdan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan’ı haberdar etti.

Özcan da bu bilgiyi, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir ile paylaşarak güvenlik tedbirlerinin daha da sıkılaştırılmasını istedi. Emniyet İstihbarat, MİT ve İçişleri Bakanlığı, şüpheliler üzerinde kapsamlı inceleme başlattı.

İPTAL YOK

Özcan, dün de, LYS sorularının çalınmasının ve sızdırılmasının kesinlikle söz konusu olmadığını belirterek, “LYS kesinlikle iptal edilmeyecek. Bu bir tehditti. Böyle bir şey planlanıyordu. Ancak emniyet ve ÖSYM bu konuda çok titiz çalışıyor, gereken önlemler de alındı” dedi.

Özcan, şöyle devam etti: “Sınava girecek olan adaylarımız kesinlikle rahat olsunlar. Her şey kontrol altında. Böyle bir olayın yaşandığını sınavdan önce açıklamamın nedeni, adayların hiçbir şüpheye itibar etmemeleridir. Eğer bu konu, sınav yapıldıktan sonra çıksaydı, adayların kafasında, ‘Acaba sorular çalındı mı, sızdırıldı mı’ şüphesi olacaktı. Bu tür tehditlere karşı dikkatliyiz ve önlemleri aldık.”

Bu haber 950 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,487 µs