En Sıcak Konular

Libya ile ilgili haber Rusya'dan geldi

16 Haziran 2011 20:43 tsi
Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev'in özel temsilcisi Mihail Margelov, Libya'daki rejim temsilcileri ile muhalifler arasında dün Paris'te doğrudan temas kurulduğunu bildirdi.

Itar Tass ajansının bildirdiğine göre, Margelov Trablus'ta yaptığı açıklamada, ''Bugün bana Bingazi ile Trablus arasında kurulan doğrudan temasın devam ettiği teminatı verildi. Libya Başbakanı Bağdadi Mahmudi, bana bu temasların bir turunun daha dün Paris'te yapıldığını anlattı. Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy bu temasların sonucuyla ilgili bilgilendirildi'' dedi.

Her durumda Trablus'un bakış açısından, Libya içinde bir diyaloğun çoktan kurulduğunu söyleyen Margelov, Libya krizine siyasi bir çözümle ilgili ihtiyatlı bir iyimserlik içinde olduğunu sözlerine ekledi.

Rus diplomat, ''Tüm savaşlarda taraflar, uzlaşması imkansız gibi görünen zor pozisyonlar ifade eder. Tüm arabuluculuk çabalarının amacı da, uyuşmaz gibi görünen bu pozisyonları birbirine yaklaştırmaktır'' diye konuştu.

Libya krizinde taraflar sorunun çözümü için şimdiye kadar herhangi bir görüşme yapıldığını kabul etmemişlerdi.

Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev'in özel temsilcisi Mihail Margelov, Libya'daki çatışmaların sona erdirilmesi çabalarına destek olmak için Libya lideri Muammer Kaddafi hükümeti yetkilileriyle görüşmek için Trablus'a gitmişti.

Margelov'un sözcüsü Varvara Paal, Rus haber ajansı İnterfaks'a yaptığı açıklamada, Margelov'un Libya başbakanı, dışişleri bakanı ve diğer kabine üyeleriyle görüşmeyi planladığını söylemişti.

Margelov, geçen hafta NATO güçlerinin kendisine açtığı koridordan Trablus'a gitmişti. Margelov, Medvedev'in, Kaddafi ile görüşme talimatı vermediğini kaydetmişti.

7 Haziran'da Bingazi'de muhalefet liderleriyle görüşen Margelov, muhalefetin Kaddafi'nin iktidarı bırakması halinde ülkede yaşamasına izin verilmesi yönünde bir çözüme ulaşabileceklerine inandığını söylemişti.

Kaddafi ise, Libya'yı terk etmektense ölmeyi tercih edeceğini açıklamıştı.



Bu haber 860 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,894 µs