En Sıcak Konular

CHP 7. milletvekili için bastırıyor

16 Haziran 2011 18:45 tsi
İzmir 1. bölgede 6 milletvekili çıkan CHP, yaklaşık 2 bin oy farkla AK Parti'ye kaptırdığı 1 milletvekili sırasını kazanabilmek adına YSK'na itirazda bulundu.

CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, dün Buca'daki 6 sandık ile ilgili İl Seçim Kurulu'na yaptıkları itirazın kabul edildiğini ve sandıkların yeniden sayılmaya başlandığını söyledi. Bayır, "Emeğin, alın terinin geri alınması için uğraşıyoruz. Hakkımız olanı arıyoruz. Seçim kurullu hakimleri de 1. bölgedeki oy farkının bu kadar az olduğunu görünce daha anlayışlı davranacaklardır." dedi.

1. bölgede yaklaşık 24 bin oyun gerçeksiz sayıldığını ifade eden Bayır, iptal edilen oylarla ilgili de itirazda bulunduklarını açıkladı. Kimi yerlerde sandıklardan 30-35 tane civarında geçersiz oyun çıktığını, bunun çok normal bir durum olmadığını savunan Bayır, "Bu sayılar gösteriyor ki, o sandıklarda görevli sandık başkanları YSK'nın açıkladığı kuralları pek dikkate almamışlar. İptal edilen oyların yeniden incelenmesi konusunda itirazlarımızı yaptık. Şu ana kadar henüz bir açıklama gelmedi." diye konuştu.

İlçe ilçe seçim sonuçlarını masaya yatırdıklarını belirten Bayır, itirazların kabul görmesi halinde yeniden sayılacak sandıklardan çıkan sonucun kendileri lehine olacağına inandıklarını da belirterek, 7. sırada aday gösterilen Aydın Özcan'ın milletvekili olacağını söyledi.

Ankara'dan sonuçları yerinde incelemek üzere Propaganda Başkanlığı Rakip Parti Liderlerinin Propagandalarını İzleme Birimi Yöneticisi Turgut Sarıfakıoğlu da İzmir'e geldi.



Bu haber 856 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,927 µs