En Sıcak Konular

'Başkasının mesajını iletmiyoruz'

16 Haziran 2011 14:56 tsi
'Başkasının mesajını iletmiyoruz' Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, bugün Ankara’da yapılacak büyükelçiler zirvesi öncesi basın mensuplarının Suriye’yle ilgili sorularını yanıtladı.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ı temsilen dün Ankara’ya gelen yetkililerle yapılan görüşmeyi değerlendiren Davutoğlu, Türkiye’nin Suriye konusundaki mesajını bir kez daha Şam hükümetine ilettiklerini ifade etti.

Davutoğlu, “Bizim mesajımız hep açık olmuştur: Biz güçlü istikrarlı müreffeh bir Suriye istiyoruz. Bunun için de kapsamlı bir reform sürecinin gerçekleşmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu bizim samimi kanaatimizdir, başkasının mesajını iletmiyoruz” derken, Türkiye’nin çok uzun bir süredir bu çağrıyı Suriyelilere ilettiğinin altını çizdi.

Suriye’nin Türkiye’nin en yakın dostu olduğunu da vurgulayan Dışişleri Bakanı Davutoğlu, “Esad'ın bu reformları hayata geçirme konusundaki kararlılığının görünür somut adımlarla şu anki algıyı değiştirecek şekilde yansıtılması gerektiğini düşünüyoruz ve bunu da paylaştık” dedi.

“Çok kapsamlı, her şeyin açıkça konuşulduğu, karşılıklı güven ve meseleleri paylaşmaya dayalı ortak anlayışın hayata geçirildiği bir toplantı” yaptıklarını belirten Davutoğlu, Suriye hükümetine bir kez daha siyasal reformu da kapsayacak yeni bir dönem başlatma çağrısı yaptı.

Davutoğlu, bu Cuma günü yine olumsuz bir durum yaşanmasına dair endişelerini de dile getirerek, “Gelişmeleri takip edeceğiz. İnşallah olumlu senaryo olarak gördüğümüz reform uygulanması ve şiddetin düşürülmesine dair bir süreç işler” dedi.

Sınırın Suriye tarafında da bekleyen 10 bini aşkın kişi olduğunu ifade eden Davutoğlu, “Onların yiyecek ihtiyaçlarını gidermek üzere de tedbirler almaya karar verdik, gerekli talimatı verdik, Suriye tarafına da bunu intikal ettirdik” dedi.

Uluslararası toplumun önünü görmesinin ve bunun için atılacak adımların çok önemli olduğunu belirten Davutoğlu, “Önümüzdeki günlerde bu yönde açıklamalar geleceğine inanıyoruz. Türkiye her zaman söylediğimiz gibi hiçbir yardımı esirgemeyecektir. Önemli olan Suriye'deki toplumun ikna olması” dedi.


Bu haber 1,013 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,389 µs