En Sıcak Konular

Anonymous bu kez Malezya'ya saldırdı

16 Haziran 2011 12:42 tsi
Türkiye'deki devlet kurumlarının sitelerine saldırmasıyla gündeme gelen hacker grubunun yeni hedefi Malezya hükümetine ait internet siteleri oldu.

Aktivist ve hacker kelimelerinin birleşimi olan “hacktivist” kelimesiyle tanımlanmaya başlayan Anonymous, Malezya Hükümeti’nin en az 41 web sitesini çökertti. Yapılan açıklamada hiçbir kişisel ya da finansal bilginin çalınmadığını belirtildi. Saldırı sebebi olaraksa yine “sansür” gösterildi.

BTnet'in haberine göre, ülkemizde de yaptıkları saldırılarla gündeme gelen Anonymous, Malezya’da da hükümetin sansür uyguladığını gerekçe göstererek önemli web sitelerine saldırılar düzenledi. Ülkenin düzenleyici kurumu olan Malezya İletişim ve Çokluortam Komisyonu’nda yapılan açıklamaya göre, 51 web sitesine saldırıldı. Bu web sitelerinden en az 41’inin zarar gördüğü belirtildi.

MALEZYA HÜKÜMETİ DE ÖNLEM ALDI AMA...
Aslında her şey Türkiye’de olduğu gibi Anonymous’un saldırıyı düzenleyeceğini daha önceden açıklaması, saldırının WikiLeaks belgelerine yapılan sansür nedeniyle gerçekleşeceği bildirilmesiyle başladı. Malezya polisi de konuyla ilgili gerekli önlemlerini aldıklarını ve saldırıları engellemeye çalışacaklarını duyurdu. Ancak hükümetin açıklamalarına göre saldırıların önüne geçilemedi.

Saldırıya uğrayan sitelerin isimleri hükümet tarafından açıklanmadı ancak hedef alınan sitelerin hükümet portalı, itfaiye ve acil servis departmanlarının siteleri ile ulaştırma komisyonunun sitesi olduğu biliniyor.

SEBEP YİNE SANSÜR VE YASAKLAR
Saldırılar sırasında hiçbir finansal ya da kişisel bilginin çalınma teşebbüsünden bulunulmadığı Malezya polisi tarafından açıklandı. Ayrıca yetkililer, saldırının henüz Anonymous tarafından yapıldığının kesin olmadığını ifade etti. Ancak yapılan ilk incelemelerde, saldırı çeşidine bakıldığında şüphelilerin saldırı düzenleyeceğini açıklayan Anonymous grubuna dahil olduğu düşünülüyor.

Daha önce Anonymous, Malezya’daki film ve televizyon dizilerinin sansürlenmesi ile dosya paylaşım sitelerinin engellemesini insan haklarına aykırı bulduğunu açıklamıştı. Geçtiğimiz hafta Malezya İletişim Bakanlığı, 10 dosya paylaşım sitesini yasakladı ve internet servis sağlayıcılar Telekom Malezya ve Maxis şirketlerinden erişimi engellemesini istedi.

Malezya’da hükümet, kişisel blogları da inceleyerek “zararlı” bulduğu sitelerin kapatılması için çalışmalarını sürdürüyor.

ntv



Bu haber 656 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,519 µs