En Sıcak Konular

CHP'li başkana şok

16 Haziran 2011 09:14 tsi
Davadan hapis kararı çıktı.

İhaleye fesat karıştırmak davasından 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılan CHP’li Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, kıyı şeridini yasalara aykırı şekilde doldurduğu iddiasıyla yargılandığı davadan da 1 yıl hapis cezası aldı. İhaleye fesat karıştırdığı iddiasıyla 3 ayrı davada hakimkarşısına çıkan Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, bu davaların 2’sinde 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.Hapis cezasının onaylanması için Yargıtay’dan gelecek cevabı bekleyen Özgüven’e Dikili Asliye Ceza Mahkemesi’nden şok bir hapis kararı daha çıktı. Özgüven ile 11meclis üyesi, “görevi kötüye kullanmak” suçundan yargılandıkları davada 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

VATANDAŞ DAVACI OLDU

Dikili Belediyesi, Encümen kararı ileHaziran 2007’de, Uzunburun mevkiinde geçici ruhsat ile plaj tesislerine yönelik izin verdi. Bunun üzerine belediye, genişletme çalışmaları kapsamında, alt ve üst kısımlardaki şevlerin yola ve kıyıya vereceği doğal tahribatın önlenmesi amacıyla yaklaşık 1 kilometrelik yol boyunca istinat duvarı, dolgu ve kıyı düzenlemesi yaptı.

Dikili sahillerinin CHP’li Başkan Özgüven tarafından yağmalandığını ileri sürenMuharremSolmaz isimli vatandaş, sahilin kanuna aykırı şekilde doldurulması kararına imza atan belediye başkanı ve meclis üyeleri hakkında dava açtı. Solmaz’ın başvurusu üzerine inceleme yapanDanıştay 1.Dairesi, yapılan çalışmaların Kıyı Koruma Kanunu’na aykırı olduğunu belirterek, Özgüven hakkında soruşturma izni verdi. Soruşturma izninin verilmesinin ardından hakkında “görevi kötüye kullanmak” suçundan dava açılan Özgüven, 2007’de alınan kararın tam tersi bir karar daha aldı.

Başkan Özgüven, altına imzasını attığı 02.09.2010 tarihli Encümen Kararı’nda, “Söz konusu parselin imar planında yeşil alan olarak planlandığı, dolayısıyla alanın kafeteryaolarakdüzenlenemeyeceği, yerindeki inşaatın imar planı ile getirilen karara aykırı olduğu, kıyı kanununun ilgili maddelerinde tanımlanan ve sahil şeridinin birinci bölümünde yapılabilecekyapı ve tesislere girmediği ve açıkalan olarak düzenlenmesi gerektiği görülmektedir” dedi. BaşkanÖzgüven, önceki kararın “sehven” yani yanlışlıkla alındığını da belirterek, doldurulan sahil şeridinin yaz sezonu sonunda eski haline getirileceğini belirtti.

‘ Sehven ’ savunması kurtaramadı

Kararı “sehven” aldıklarını söylemesi Başkan Özgüven’i hapis cezası almaktan kurtaramadı. Davayı karara bağlayan Dikili Asliye Ceza Mahkemesi, Özgüven ile kıyı şeridinin doldurulması ve istinat duvarlarının örülmesi konusunda karar alan 11 encümen üyesini “görevi kötüye kullanmak” suçundan 1 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanıkların iyi hallerini göz önünde bulundurarak cezayı 10 yıl hapis cezasına indiren Mahkeme, sanıkların 5 yıl süreyle denetim altında tutulmalarına ve suç işlemeleri halinde cezanın infaz edilmesine karar verdi.

Solmaz: Tehditlere aldırmadım

Antalya’dan gelip giden Muharrem Solmaz, mahkemenin verdiği kararla adaletin yerini bulduğunu belirterek, Başkan Özgüven’in istinat duvarını yıkacağını belirtmesine rağmen hiçbir işlem yapılmadığını, “7 kere benzer iddialarla dava açtım. Danıştay’ın soruşturma izni vermesinin ardından Osman Özgüven, para ve doldurulan sahilalanından çıkar teklifindebulundu. Tekliflerikabuletmeyincedetehditler aldım. Ama yılmadım veadaletin yerinigelmesi için mücadeleettim” dedi.

bugün

 

 

 

 

 



Bu haber 541 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,513 µs