En Sıcak Konular

Kurtların son dansı

16 Haziran 2011 08:06 tsi
Kurtların son dansı Eski Genel Başkan "Deniz Baykal" Ankara’ya döndü, tasfiye edilen Önder Sav Kılıçdaroğlu’na ‘çekil’ mesajı gönderdi.CHP lideri de karşı hamle peşinde.

Kurultay talepedenDeniz Baykalve Önder Sav ekipleri ile parti yönetiminden gelen açıklamalar tansiyonu yükseltti. CHPGenel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in “İnsanız, hata yaparız” şeklindeki açıklaması,muhaliflerin tepkisini artırdı. Muhalifler, PartiMeclisi (PM) seçimli kurultay talebini bir adım ileri götürerek, genel başkan seçimli kurultay için düğmeye bastı. Eski Genel Başkan Deniz Baykal, Antalya’dan Ankara’ya dönerken, temaslarını hızlandırdı. EskiGenel SekreterÖnder Sav, kamuoyuna seçim değerlendirmesi yapmak için bir iki gün bekleme kararı aldı. Ancak Sav’ın “Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlıktan ayrılması gerektiği” görüşünü dile getirdiği öğrenildi.

ROTA DEĞİŞTİ

Bugün gazetesinin aldığı bilgiye göre, olağanüstü kongreyi toplantıya çağırmak için imza toplamaya başlayan muhalifler gündem değişikliği yaptı. Tekin’in Hürriyet Gazetesi’ne yaptığı ve oy oranına ilişkin seçim öncesi tahminleri için ‘İnsanız yanılmışız’’ açıklaması muhalifleri kızdırdı. PMseçimi öngören kurultay için imza toplayan muhalifler, genel başkan seçimli kurultaya yöneldi. Parti tüzüğüne göre, olağanüstü kongreyi toplantıya çağırmak için delegelerin beşte birinin imza vermesi yeterli. Tüzüğe göre, salt çoğunluğa ulaşılması ve aşılması durumunda genel başkanın takdir yetkisi bulunmuyor. Bu durumdaKılıçdaroğlu, kongreyi, talebin gerçekleştiği andan itibaren en geç 45 gün içinde toplantıya çağırmak zorunda.

SAV HIZ KESMİYOR

İmza toplamak için harekete geçen Sav ekibine, sürpriz destek Kılıçdaroğlu tarafından belirlenen milletvekillerinden geliyor. Ön seçimle gelen milletvekilleri ile birlikte yaklaşık 40 vekil Sav’la hareket ediyor. Baykal da Antalya’dan Ankara’ya dönerken, temaslarını hızlandırdı. Baykal’ın yakın çevresi, Baykal’ın genel başkanlık istemediğini söylüyor. Ancak CHP’nin eski lideri, genel başkan seçimli kurultay talep ediyor.

‘Yüzde 40 alamazsak eyvallah der gideriz ’ demiş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Bursa’da 12 Haziran seçimi için kendini bağladığı ortaya çıktı. TartışmaCHPİzmir milletvekili Kemal Anadol’un bu konuşmayı hatırlatarak istifa çağrısında bulunmasıyla alevlendi.

GÜÇLÜ ADAYLAR VAR

Kılıçdaroğlu, yerel kanalların 1 Aralık’taki ortak yayınında gazetecilerin ‘CHP için yüzde 30-32 oy almak başarı mıdır’ şeklindeki sorusu üzerine şunları söylüyor: “Yüzde 40 diyorum. Başarısız olursak tek başıma değil, yönetim olarak bu işi götüremeyiz diyeceğiz. Çıkacağız diyeceğiz ki ‘biz çalıştık, dilimizin döndüğü kadar halka gittik, çözümleri ürettik, ama ne yapalım beklediğimiz sonucu alamadık hadi bize eyvallah. Yeni yönetim gelir. CHP bu açıdan çok zengin partidir. Güçlü adaylarımız var güçlü partililerimiz var. Düşünsel olarak da genel başkan olurlar halka giderler başarılı sonuçlar alır. Bizim de görevimiz seçilecek başkana yardımcı olmaktır, ayrışma değil. Biz ülkemiz insanını seviyoruz, partinin başarılı olmasını istiyoruz. Bireysel çıkar peşinde değiliz. Koltuk peşinde değiliz. Başarılı olursak eyvallah başarısızlık olursak yine eyvallah.”

CHP lideri yeni ekip kuracak

Seçimin ardından sıkıntılı süreç yaşayan Kılıçdaroğlu, yeni ekip için düğmeye bastı. Referandumda Kılıçdaroğlu’nun oy kullanamamasından sorumlu tutulan ve göreve geldiği günden bu yana örgüt, milletvekilleri ve medya ile sıkıntı yaşayan Özel Kalem Müdürü Hamret Erdemiş, sağlık gerekçesiyle istifa etti. Kılıçdaroğlu, seçim çalışmalarının faturasını Merkez Yönetim Kurulu’na (MYK) da kesti. CHP lideri,MYK’ya yönelik “kısmi revizyonu” gündeme aldı. ‘Ankara’da oturmayın’ talimatına rağmen parti yönetiminin önemli bölümü GenelMerkez’den çıkmadı. Genel başkan yardımcılarının çoğunluklaAnkarave İstanbul’da seçilebilir yerlerden aday gösterilmesi ’garanti vekillik’ psikolojisi getirdi. Kılıçdaroğlu’nun yardımcılarına sert tepki gösterdiği, CHP’nin, İstanbul, Ankara, Kocaeli ve Eskişehir’de AK Parti’nin gerisine düşmesinin faturasını yöneticilere kestiği belirtiliyor.

bugün


 



Bu haber 1,169 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,093 µs