En Sıcak Konular

MÜSİAD: Statüko kaybetti; değişim, dönüşüm ve gelişim kazandı

12 Haziran 2011 23:47 tsi
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), 12 Haziran seçiminin sonucunu, "Halkımız icraatlara devam mesajı vermiştir. Statüko bir kez daha kaybetmiş, değişim, dönüşüm ve gelişim kazanmıştır." ifadeleriyle değerlendirdi.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan dernek, seçimlerin huzur ortamında, adalet ve güven içerisinde, kazasız belasız geçmiş olmasının, demokrasi adına son derece sevindirici olduğunu kaydetti. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Bir kez daha, aziz milletimiz, kendi iradesiyle kimin kendisini yönetmesini istiyorsa, kimin ortaya koyduğu projelerde umut görüyorsa, kimin ülkesini daha da zenginleştireceğini ve kalkındıracağını düşünüyorsa oyunu, ona göre kullanmıştır. Oy kullanan her iki seçmenden birinin iktidar partisine oy vermesi, halkın somut projelere ve yapılanlara göre değerlendirme yaptığını açıkça göstermiştir. Kaynağı, yapılma süreçleri ve süresi belli olmayan vaatlere milletimiz itibar etmemiştir. Geçmişte çok kez gördüğümüz vaat yarışları, siyaset sahnesinde yerini icraatlara bırakmıştır. Kısacası, bu seçim, yapılanlarla, vaatlerin karşılaşması olmuş, halk iradesini yapılanlardan yana kullanmıştır. Sonuçta, halkımız yapılan tüm icraatları takdir etmiş ve bundan sonra da devamını arzuladığını belirtmiştir.

Ayrıca, Türk siyaset tarihinde bir ilk yaşanarak, bir siyasi parti, iktidarda olup da, ilk kez üst üste üç seçimde oy oranlarını yükseltmiştir. Bu, önemli bir başarıdır. Elbette bu başarı, ekonomide, siyasette ve sosyal alanda büyük beklenti oluşturmaktadır. Bu da, AK Parti'nin sorumluluğunu artırmıştır. Biz de MÜSİAD olarak, feraset sahibi milletimizin verdiği oylarla, statükonun bitirilmesi ve başlatılan değişim, dönüşüm, gelişim süreci için istikrarın sürmesi yönünde ortaya çıkan, bu seçim sonuçlarının ülkemize hayırlı olmasını dileriz."

(CİHAN)



Bu haber 672 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,884 µs