En Sıcak Konular

'Dünya çapında' bir konuşma!

12 Haziran 2011 23:38 tsi
'Dünya çapında' bir konuşma! Erdoğan mazlumlara umut verdi: Merak etmeyin biz varız!

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun konuşması dar ve sığdı. Ölçeği partisiyle sınırlıydı. “Yenildik ama ezilmedik, moralinizi bozmayın” konuşmasıydı. Özetle kendi partisine seslendi Kılıçdaroğlu, partisi dağılmasın, kendisi de başında kalsın diye konuştu.
Oysa Erdoğan önce tüm Türkiye’yi sonra dünyayı kucakladı konuşmasında. “Ankara kadar Şam kazanmıştır” dedi Başbakan.

The Economist Dergisi’nin ‘CHP’yi destekleyin’ diyen haberlerini, İsrail’in Erdoğan’ın tekrar seçilmemesi için ettiği yeminleri, İnan Kıraç’ın tahminlerini, Batı’nın ve özellikle Almanya ve Fransa’nın ‘Ak Parti çok güçlenmemeli’ türünden çıkışlarını düşündüğünüzde, Erdoğan’ın bu ifadesi çok anlamlı oluyor. Ve aslında Ak Parti’nin yüzde 50 alarak kazandığı bu seçim, belki de dünyadaki birçok oyunu bozuyor, dünya tarihine etki ediyor. Erdoğan da bunun farkında, bu zaferin ‘dünya çapında’ bir zafer olduğunu biliyor. Bu zaferin, Arap ülkeleri üzerinde planlanan oyunları bozabileceğini, İsrail ve bu ülkenin Türkiye’deki destekçilerinin kara senaryolarını boşa çıkarabileceğini biliyor. Seçim öncesi oluşan Ak Parti karşıtı bloğa destek veren dış ülkelere de bir mesaj, bir meydan okuma bu aslında. Hem içeriye hem de dışarıya bir mesaj:

Başbakan şöyle dedi balkon konuşmasında:
“Bugün benim Türk kardeşim, Kürt kardeşim, Zaza, Arap, Laz Gürcü tüm kardeşlerim 74 milyon kazanmıştır.  Yoksul kardeşim, kimsesiz kardeşim kazanmıştır. Bugün küresel ölçekte mazlumların mağdurların umudu kazanmıştır.  İnanın bugün İstanbul kadar Saraybosna kazanmıştır. İzmir kadar Beyrut kazanmıştır. Ankara kadar Şam kazanmıştır. Diyarbakır kadar Ramallah, Batı Şeria, Kudüs, Gazze kazanmıştır. Bugün Türkiye kadar Orta Doğu, Kafkaslar, Balkanlar, Avrupa kazanmıştır. Bugün demokrasi kadar, özgürlük kadar, barış, adalet, istikrar kazanmıştır.”

Burada özellikle bir cümlenin altını çizmekte fayda var: Bugün küresel ölçekte mazlumların mağdurların umudu kazanmıştır.

Ve son olarak soruyu sormak lazım: Acaba hala ekranlarda ‘CHP kazandı’ komikliği yapanlar, ‘Seçim eşit şartlarda’ olmadı diyerek yenilgiye bahane arayanlar, Erdoğan’ın konuşmasından bir nebze etkilenip hakikatle yüzleşmeyi denediler mi?



Bu haber 1,362 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,447 µs