her millet birinci sınıf! | " /> her millet birinci sınıf! | "/>

En Sıcak Konular

Yeni anayasada her millet birinci sınıf!

12 Haziran 2011 22:06 tsi
Yeni anayasada her millet birinci sınıf! Erdoğan: "Yeni anayasa her bir milleti birinci sınıf olarak görecek. Bu anayasa kardeşlik, paylaşma ve dayanışma üzerine tesis edilecektir."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan sonuçların belli olmasının ardından eşi Emine Erdoğan'la geldiği AK Parti Genel Merkezi'nde üçüncü balkon konuşmasını yaptı. Hitabında yeni anayasaya dair çok önemli ipuçları veren Erdoğan'ın konuşmasından ilgili kısım:

"Hangi partiye oy vermiş olursa olsun. Her bir kardeşimizin huzur güven barış adalet içinde yaşamını idame ettireceğinden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır.

Milletimizden aldığımız güçle, yetkiyle demokrasi daha ileri standartlara taşınacaktır. Bütün kardeşlerimin 74 milyonun böyle bir gönül huzuru içinde olmasını temenni ediyorum.

Zira bugün sorumluluğumuz daha da artmıştır. Üçüncü dönemde bu oranda bir teveccüh gören bir sorumluluk kadar hassasiyeti de kat kat artmıştır. Biz üzerimizde zaten büyük bir emanet taşıyorduk. Bu emanetin ağırlığı bugün çok daha artmıştır. Kibirden zaten sakınıyorduk.
Gururu böbürlenmeyi hiçbir zaman kapımızdan içeri almadık, bundan sonra da bu konuda daha hassas olacağız.

Sandıktan çıkan sonucu, sandığın verdiği mesajı en doğru şekilde okumanın çabası içerisinde olacağız. Aziz milletimiz bize sadece hükümet etme yetkisi vermedi, yeni anayasa için bize bir görev tevdii etti. Milletimiz bu yeni anayasayı uzlaşmayla, müzakereyle yapma mesajını bize verdi.

“MUHALEFETE ÇAĞRI”

Muhalefet partilerinin de bu noktada, meydandaki vaatlerini, sevindirici umut verici bir gelişme olarak değerlendiriyoruz. 330’un altında milletvekili çıkarıyoruz diye biz kapımızı kapamayacağız. Ana muhalefet ve muhalefete gideceğiz kabul ederlerse, kabul buyururlarsa oturup uzlaşmayla parlamento dışındaki partiler, STK’larla, medyayla tüm akademisyenlerle bu alanda sözü olanlara, en geniş anlamda istişare ve uzlaşma arayışı içinde olacağımızı daha bu akşamdan ifade ediyorum.

Meydanlarda ifade ettiğimiz gibi sivil, katılımcı, özgürlükçü bir anayasa’yı hep birlikte yapacağız. Bu anayasada herkes kendisini bulacak. Doğu kendisini bulacak, batı kendisini bulacak, kuzey bulacak, güney bulacak. Velhasıl milletim işte bu benim anayasam diyecek.

Bu anayasa Türkiye’nin her zerresine milletimin her ferdine hitap edecek. Yeni anayasa milletin her bir ferdini birinci sınıf olarak görecek. Her kimlik, her değer, herkesin özgürlük demokrasi barış ve adalet talebine bu anayasa karşılık verecek. Bu anayasa Türk’ün, Kürt’ün, Zaza’nın, Arap’ın Çerkez’in, Roman’ın, Alevi’nin Sünni’nin, azınlıkların yani 74 milyonun anayasası olacak"



Bu haber 968 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,256 µs