En Sıcak Konular

Seçime dair en ilginç notlar

12 Haziran 2011 20:22 tsi
Seçime dair en ilginç notlar "9 yıldır iş başında olan bir hükümet oyunu arttırarak yoluna devam ediyorsa, muhalefetin şapkasını önüne koyup düşünmesi lazım."

- Görülüyor ki CHP'nin güneydoğu çıkarması beklenen etkiyi göstermedi. Bir önceki seçimle kıyaslandığında çok düşük oranda bir kıpırdanma olmuş. Anaakım medyada yaratılan hezeyana bakıldığında, Kılıçdaroğlu kendisinden beklenen performansı, doğu ve güneydoğuda gösteremedi.

İnternet ortamına düşen ses kayıtlarında CHP'ye ve MHP'ye destek verilmesi konusunda BDP ve KCK'dan talimat geldiğini duymuştuk. CHP'nin oylarındaki kıpırdanmada bu destek rol oynadı mı?

- AKP batıda oylarını arttırdı, özellikle sahil kesimlerinde.

- Çetin Doğan'ın Silivri Cezaevi'ndeki oy kullandığı sandıktan birinci AK Parti çıktı.

- Hürriyet gazetesi yazarı Yalçın Bayar: "AKP gerçekten Türkiye'de iyi şeyler yaptı. CHP de kendi ölçüsünde...MHP'de bir burukluk var."

- Ergun Babahan, konuk olduğu TRT'nin seçim programında şöyle bir tespitte bulundu:  9 yıldır iş başında olan bir hükümet oyunu arttırarak yoluna devam ediyorsa, muhalefetin şapkasını önüne koyup düşünmesi lazım.

- Yavuz Baydar: Adaylarını çorba gibi, kokteyl gibi oradan buradan toplayan bir CHP var karşımızda. Çok karmaşık bir aday tablosu ile seçmenin karşısına çıktı. Bu bakımdan iki soru var:  CHP'nin artan oylarında bu adaylar ne kadar etkili? %30'a neden erişemedi?

- Prof. Vedat Bilgin: Seçim sonuçları oldukça ilginç. Bir defa Türkiye'de bir parti oylarını arttırarak üçüncü kez iktidara geliyor. Bu çok önemli bir şey. Neden böyle oluyor sorusunu sormak gerekir. Bu sorunun cevabını ben, geçtiğimiz referandumla ilgilendirmek istiyorum. Başbakan, Türkiye'nin değişim sürecini iyi tespit etti. Türkiye'nin özgürlük ve demokrasi talebini iletti. Bu seçim sürecinde de sayın Başbakan'ın daha muhafazar ve milliyetçi bir söylemi kullandı.

MHP, Türkiye'deki milliyetçilik geleneklerden uzaklaşıp, CHP'ye benzer kemalist bir milliyetçiliğe kaydıkça, seçmen tarafından cezalandırılıyor.



Bu haber 1,057 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,147 µs