En Sıcak Konular

Bağımsız adaydan 2 polise tokat iddiası

12 Haziran 2011 14:33 tsi
Şanlıurfa bağımsız milletvekili ve BDP'nin desteğiyle yeniden bağımsız aday olan İbrahim Binici'nin Suruç'ta tartıştığı iki polis memurunu dövdüğü ileri sürüldü.

Polisler dövüldüklerine ilişkin rapor alırken, İbrahim Binici ise tokat iddiasının doğru olmadığını söyledi.
    
Suruç'un Boztepe Köyü'ne öğle saatlerinde giden İbrahim Binici, seçim sandıklarının bulunduğu Boztepe Köyü İlköğretim Okulu'nda polis memurları H.A. ve H.U. ile karşılaştı.

Köyde sorumluluğun jandarmaya ait olduğunu söyleyen Binici, polis memurlarına bölgeden ayrılmalarını söyledi. Polis memurları ise Binici'ye valilik kararı ile köyde görevlendirildiklerini söyledi. İddiaya göre, İbrahim Binici polisleri tokatlarken, yanındakiler de tartaklayıp dövdü.

Suruç Devlet Hastanesi'ne başvuran polis memurları H.A. ve H.U., milletvekili İbrahim Binici tarafından kendilerine tokat atıldığını, yanındaki kişiler tarafından da dövüldüklerini söyleyerek rapor aldı. İki polis, Binici ve yanındakiler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Binici, "İddialar kesinlikle doğru değil"

Olayla ilgili gazetecilerin telefonla ulaştığı İbrahim Binici, köylerde gezisini sürdürdüğünü, polislere tokat attığı iddiasının doğru olmadığını söyledi.

Polisleri görev yeri olmayan bir yerde görünce duruma itiraz ettiğini söyleyen Binici, "Polislere, jandarma sorumluluk alanda ne aradıklarını sordum. Bana valilik kararı görevlendirildiklerini söylediler. Ben de o zaman polislere, görev yerlerinin oy kullanılan salonların içi olmadığını söyleyip, dışarı çıkmaları gerektiğini anlattım. Daha sonra köyden ayrıldım. İddialar kesinlikle doğru değil" dedi.

Binici'nin oğlu Cihan Binici de, olay sırasında kendisinin de okulda bulunduğunu belirtti.

"Hiçbir şekilde darp mevzubahis değildir. Biz çıkarken jandarma geldi, darp olsaydı hakkımızda işlem yaparlardı" diye konuşan Binici, "polisin milletvekiline karşı saygısız tutumundan dolayı" şikayetçi olacaklarını söyledi.

Valilik: "Adli tahkikata başlandı"

Şanlıurfa Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada ise, 24. dönem milletvekili genel seçiminin huzur ve güven ortamı içerisinde gerçekleştirilmesi ve sandıkların güvenliğinin sağlanması amacıyla alınan tedbirler kapsamında il genelinde kolluk kuvvetleri görevlendirildiği hatırlatılarak, şunlar kaydedildi:

"Bugün saat 08.30 sıralarında ilimiz Suruç ilçesi Boztepe köyü 1140 numaralı sandıkta görevli, üzerlerinde polis yeleği bulunan polis memurları Hasan Ata ve Hüseyin Umdu, sandık başkanına herhangi bir sorun olup olmadığına dair tutanak imzalattırdıkları esnada 23. dönem milletvekili ve 24. dönem Şanlıurfa bağımsız milletvekili adayı İbrahim Binici bahse konu sandık bölgesine gelerek, görevli polis memurlarına sinkaflı kelimeler kullanarak ve her iki memuru darbederek olay yerinden ayrılmıştır."

Açıklamada, olayla ilgili olarak İlçe Seçim Kuruluna bilgi verildiği ve adli tahkikata başlandığı bildirildi.

aa



Bu haber 770 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,237 µs