En Sıcak Konular

Bakan Ergün: Herkesin sandık başına gittiği bir seçim istiyorum

12 Haziran 2011 13:11 tsi
Sanayi ve Ticaret Bakanı ve AK Parti Kocaeli 1. sıra milletvekili adayı Nihat Ergün'ün oy kullanmasından sonra gazeteciler Ergün'e seçim şakası yaptı.

'Hangi partiye oy attınız?' sorusuna muhatap olan Ergün, 'Söylemeyeyim. Oy gizli biliyorsunuz' cevabını verdi.

Sanayi ve Ticaret Bakan Nihat Ergün, Kocaeli'nin Derince ilçesindeki Çınarlı İlköğretim Okulu 1061 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Bakan Ergün, demokrasinin en güzel taraflarından birini yaşadıklarını ifade etti. Milli iradenin tecelli etmesi adına vatandaşların sandık başına gittiğini kaydeden Ergün, çok katılımlı bir seçim olmasını istediğini belirterek, "Umarın çok katılımlı bir seçim olur. Öyle temenni ediyoruz. Keşke herkes kullansa, oyunu kullanmayan vatandaşımız kalmasa. Ve milli idare sandıkta tam olarak tecelli etmiş olsa. Ama her zaman katılmayan oluyor tabi. Yüzde 85'lerde bir katılma bekliyoruz bu seçimlerde." diye konuştu.

Bakan Ergün, demokrasinin olmadığı, milli iradenin tecelli etmediği, idarenin halk iradesi ile belirlenmediği ülkelerde sıkıntıların yaşandığını söyledi. O sıkıntıların demokrasi eksikliğinden kaynaklandığını dile getiren Ergün, "Halkın milli iradeye kendi düşüncesini yönetime yansıtmamasının sıkıntıları. Bunu herkesin görmesi lazım." ifadesine yer verdi.

Demokrasi içinde tartışmaların olacağını, ancak bunun dozajının da çok önemli olduğunu dile getiren Ergün, "Demokrasi içinde meydanlarda televizyonlarda gazetelerde birçok konu tartışılabilir hatta tartışmalar bazen çok sert olabilir. Ama buna rağmen hiçbir şekilde şiddette dönüşmediği müddetçe bu tartışmaların sonuçları sandıklara yansır ve herkes sandıktan çıkan neticeye razı olur. Türkiye'de çok şükür böyle bir anlayış, böyle bir gelenek oluştu. Herkes sandıktan çıkan neticeye, millet iradesine razı oluyor. Tartışmalar geride kaldı. Bugün herkes oyunu kullanıyor." dedi.

Bakan Ergün, 13 Haziran'dan itibaren Türkiye'de yeni bir dönemin başlayacağını kaydederek, "Demokrasinin milli iradenin katkısı ile bu dönem başlayacak. Herkes için hayırlı olur." dedi.

Bu seçimlerde milletvekili sayısında tahmin yapmanın çok zor olduğunu ifade eden Ergün, önemli olanın siyasi partilerin hedeflerine ulaşması olduğunu söyledi. Bakan Ergün, "Biz baştan hedefimizi açıklamıştık. O hedefe varmak için çalıştık bütün teşkilat ve milletvekilleri olarak. O hedefimize varacağız." şeklinde konuştu.

Bakan Ergün, basın mensuplarının 'Hangi partiye oy attınız?" şeklindeki sorusuna da gülerek, "Söylemeyeyim. Oy gizli biliyorsunuz. Açılınca belli olacak sandıklardan." şeklinde cevap verdi.

cihan



Bu haber 604 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,628 µs