En Sıcak Konular

TBMM yeni vekilleri bekliyor

12 Haziran 2011 12:43 tsi
TBMM yeni vekilleri bekliyor

TBMM, 24. dönem için hazırlıklarını tamamladı.

Yeni vekiller için kayıt bürosu oluşturuldu, odalar temizlendi. Kaldırımlardan, halı ve Meclis duvarlarındaki resimlere kadar birçok şey yenilendi. Bu yıl vekillere çalışmalarda yardımcı olmak üzere Meclis’i tanıtan kitapçık verilecek. 12Haziran seçimlerinden sonra yasama çalışmalarına başlayacak TBMM’de 24.Dönem için hazırlıklar tamamlandı. Yarın mazbatalarını alacak milletvekillerinin Meclis’e kayıt için gelmeleri bekleniyor.

PARMAK İZLERİ ALINACAK

Yeni milletvekillerinin kayıtlarının yapılabilmesi için TBMM ŞerefHolü’nde kayıt bürosu oluşturuldu. Yeni vekillerin kaydının ardından albüm için fotoğrafları çekilecek. Ayrıca parmak izleri alınacak. Yeni milletvekillerineMeclis çalışmalarında yardımcı olmak üzere Meclis’i tanıtan rehber kitapçıklar da verilecek.

VEKİL ODALARI TEMİZLENDİ

TBMM Genel Sekreter Yardımcısı Sadık Yamaç, Meclis’te yeni dönem için tüm hazırlıkların tamamlandığını söyledi. Yamaç’ın verdiği bilgilere göre milletvekillerinin odaları elden geçirildi. Bazı milletvekilleri ise odalarını boşaltmadığı için temizlik işlemi yapılamadı.Milletvekili odalarındaki vekil koltukları ile misafir koltukları yenileri ile değiştirilmek yerine boyanarak büyük bir tasarruf sağlandı. Meclis’te yeni dönem için gerçekleştirilen düzenlemelerden bazıları şöyle:

ÇATI ARTIK AKMAYACAK

- Meclis ana binadaki şeref holü ile kulislerde bulunan kırmızı halılar çokyıprandığı için temizlenmek yerine yenilendi.

- Geçen dönem Genel Kurul çalışmaları sırasında Meclis Genel Kurulu’nun çatısı şiddetli yağışta akmıştı. Meclis Genel Kurulu çatısı ile ana binadaki tümçatılar elden geçirilerek tamir edildi.

- Kaldırımlar tarihi dokuya uygun olarak yeniden düzenlendi. nMeclis’te bulunan askerlerin nöbetçi kulübeleri de tarihi dokuya uygunolarakyenilendi.

- Ana bina, koridor ve merdivenlerdeki soyut resimler kaldırıldı, bunun yerine Milli Saraylar Hazinesi’nde bulunan görkemli tabloların birebir suretleri asıldı.

Mimara saygı anıtı

- Basın toplantı salonu yeniden yapılıyor. Eski halinde milletvekilleri yan yana oturarak basın toplantısını yapıyordu. Şimdi kürsü konularak ayakta daha rahat bir ortamda basın toplantısı düzenlenecek.

- 1940’lı yıllarda başlayan ve 1960’ta bitirilen Meclis ile Kızılay’a kadar uzanan alandaki Başbakanlık ve bakanlık binalarının mimarı Avusturyalı Clemens Holzmeister’in (1886-1983) anısına yapılan anıt tamamlandı ve Meclis arka bahçesine yerleştirildi.

- Televizyon kanallarının canlı yayın ekipleri için yeni bir yer tahsisi yapıldı, kablolar uzatılarak canlı yayın yapılması sağlandı.

bugün


 



Bu haber 664 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,512 µs