En Sıcak Konular

Liderler sandık başında

12 Haziran 2011 11:50 tsi
Liderler sandık başında Siyasiler sandık başında oylarını kullanıyor...

DSP GENEL BAŞKANI TÜRKER OYUNU KULLANDI

DSP Genel Başkanı Masum Türker, oyunu İstanbul'da kullandı. Türkiye Emlak Bankası Ataşehir Lisesi'ndeki 2068 numaralı sandıkta oyunu kullanan Türker, gazetecilere yaptığı açıklamada, çok zorlu bir seçim hazırlığı ve propaganda döneminden geçtiklerini belirtti.

Türker, zaman zaman parlamentoda grubu bulunan parti liderlerinin, başbakanın, anamuhalefet partisi başkanının gergin ortam yaratmaya çalıştıklarını savundu.

Türker, "Onların amaçları kutuplaştırıp, oyları yalnız iki partide, üç partide toplamaktı. Her şeye rağmen bugüne geldik.

Yarından sonra birlik beraberlik içinde Türkiye'nin yararı için, çıkarı için, vatandaşlarımızın çıkarı için ve ulusal duruşumuzdan ödün vermeden el ele verip, eleştireceğiz, üreteceğiz birlikte. İnşallah bu seçim, Türkiye'nin önünü açacak" diye konuştu.

 BBP GENEL BAŞKANI YALÇIN TOPÇU DA OYUNU KULLANDI

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, oyunu Ankara'da kullandı. Topçu, bir grup partili ile birlikte saat 10.30 civarında Turhan Dökmeci İlköğretim Okulu'na geldi. Oyunu 4020 nolu sandıkta kullanan Topçu, çıkışta gazetecilerin sorusu üzerine, seçim güvenliği ile ilgili ciddi duyumlarının bulunduğunu belirterek, cumhurbaşkanı, başbakan ve içişleri Bakanına bu duyarlılıklarını ilettiklerini söyledi.

Bölücü terör örgütünün seçimlere yönelik provokasyonlarının Türk milletinin sağduyusu ile aşılacağını ifade eden Topçu, şöyle devam etti: "Sandığa vatandaşımızın ilgisinin çok fazla olacağına inanıyorum. Neticesinde milletimiz, vatanımız için, devletimiz için hayırlı olmasını diliyorum.

Neticede herkesin gözü Ankara'da. Sadece Edirne'den, Hakkari'den, Ardahan'dan sorumlu değiliz. Kosova'dan Türkistan'a kadar, Kırım'dan Yemen'e kadar, Libya'dan Mısır'a kadar, bu coğrafyada herkesin gözü Ankara'da.

İnşallah buna uygun bir meclis tecelli eder. Çıkacak meclis de ülkemize, Türk-İslam coğrafyasına, güvenlik, özgürlük ve refahı getirecek irade koyar.

Neticede sandıktan çıkan her sonuç, ne olursa olsun herkesin de buna saygı duyması, baş eğmesi gerekir. Çıkacak sonuç milletin iradesidir." Topçu ve beraberindeki partililer, daha sonra okuldan ayrıldı.

SAADET PARTİSİ GENEL BAŞKANI MUSTAFA KAMALAK,OYUNU ANKARA'DA KULLANDI

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, oyunu Ankara'da kullandı.

Kamalak, eşi Zübeyde Kamalak ile birlikte saat 11.10'da oy kullanacağı Turhan Dökmeci İlköğretim Okulu'na geldi. Kamalak ve eşi, 4011 nolu sandıkta oyunu kullandı.

Kamalak, çıkışta yaptığı değerlendirmede, siyasilerin söz söyleme hakkının bittiğini, bundan sonra vatandaşın söz hakkına sahip olduğunu ifade etti.

Kamalak, seçmenin iradesine saygılı olduklarını belirterek, seçimin ülkeye ve tüm insanlığa hayırlı olmasını diledi.


DEMİRTAŞ OYUNU KULLANDI

Eski BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, oyunu Hakkari'de kullandı. Sabah saatlerinde, Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu ve partililerle Biçer Mahallesi'ndeki TOBB İlköğretim Okulu'na gelen Demirtaş, okul bahçesinde bekleyen grubun alkışlarıyla karşılandı.

1018 nolu sandıkta oyunu kullanan Demirtaş, zarfı sandığa attığı sırada, "Tüm halkımız ve ülke için hayırlı olsun diyorum. Zor bir dönemde, önemli bir seçim yapıyoruz. Ben oyumu yıllardır bu çatışmalarda hayatlarını kaybeden evlatlarımızın anaları, babaları için, Türk ve Kürt anaları için kullanıyorum, barış için kullanıyorum" dedi.

 DENİZ BAYKAL OYUNU ANTALYA'DA KULLANDI

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, oyunu Antalya'da kullandı. Deniz Baykal, Konyaaltı Caddesi'ndeki evinden eşi Olcay Baykal ile birlikte çıkarak, CHP Antalya İl Başkanı Özer Ülker ve partililerle buluştu.

Baykal, daha sonra oy kullanacağı Barbaros İlköğretim Okulu'na gitti. Baykal, eşi ile birlikte 1029 nolu sandıkta oyunu kullandı. Deniz Baykal, oy kullandıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, iyisiyle kötüsüyle bir seçim kampanyasının daha tamamlandığını söyledi.

 Baykal, "Çok olumlu bir çalışma yaptığımızı düşünüyoruz. Artık söz milletin. Vatandaşlarımız kararını verecek. Hepimiz bu kararı saygıyla karşılıyoruz. Gerekenleri yaptık, bundan sonra takdir milletin. Hayırlı olsun" dedi.

Baykal, seçim sonuçlarını Antalya'da takip edip etmeyeceğiyle ilgili soru üzerine, "Seçimi takip edeceğim. Antalya'daki seçim sonuçlarını da takip edeceğim.

Ama mekan şart değil, nerede olduğu belli olmaz. Yakından izleyeceğim. Artık günümüzde teknoloji, gelişmeleri her yerde izlememize olanak sağlıyor.

Büyük ilgiyle Antalya'daki seçim sonuçlarını izleyeceğim. İnşallah Türkiye için iyi olur" diye konuştu. Baykal, seçim sonuçlarında tahmininin olup olmadığıyla ilgili soruya ise "hayır yok" dedi. Baykal, daha sonra eşiyle birlikte evine geçti.

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş oyunu kullandı

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, oyunu Fatih'te kullandı. Kurtulmuş, eşi Sevgi, kızı Ayşe ve oğlu İsmail Kurtulmuş ile saat 11.00'de oy kullanacağı 29 Mayıs İlköğretim Okuluna geldi.

Kurtulmuş, eşi ve çocuklarının oy kullanmasının ardından, 1358 numaralı sandıkta oyunu kullandı.

Numan Kurtulmuş, burada yaptığı açıklamada, kendileri açısından çok hareketli, çok yoğun bir seçim dönemi geçirdiklerini belirterek, şunları kaydetti: "Bugün artık söz milletindir, karar milletindir. Milletimizin vereceği karara hepimiz saygı göstereceğiz.

Ümit ediyorum ki Türkiye bu seçimlerle birlikte ileri demokrasi yolunda bir adım daha atacaktır. Çıkan sonuçların şimdiden hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. İnşallah Türkiye'nin geleceğine çok daha güçlü bir şekilde hazırlanması için bu seçim sonuçları vesile olur.

" Kurtulmuş, oyunu kullandığı sınıfın eğitim öğretime başladığı sınıf olduğunu, yanı sıra oğlu İsmail Kurtulmuş'un da ilk kez oy kullanması dolayısıyla bu seçimin kendileri için ayrıca bir önemi ve heyecanı olduğunu söyledi. Kurtulmuş, daha sonra okul müdürü Feyzullah Akdemir ile görüştü.

Akdemir, Numan Kurtulmuş'un 1969-1970 eğitim öğretim döneminde 5. sınıf mezuniyet diplomasını okullarından aldığını ve diplomanın fotokopisini de Kurtulmuş'a vermek istediklerini belirtti.

Diplomanın fotokopisini alan Kurtulmuş, o dönemde okulun isminin Akşemsettin İlkokulu olduğunu ifade etti. Okuldan ayrılışı sırasında Kurtulmuş, evlerinden kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşları selamladı.

Daha sonra 14 aylık bir kız çocuğunu seven Kurtulmuş, bebeğin elindeki seçmen kağıdını da göstererek, "En küçük seçmenimiz" şeklinde espri yaptı.

Devlet Bahçeli, oyunu kullandı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anıttepe İlköğretim Okulu'nda oyunu kullandı.

Bahçeli, "12 Haziran seçimleri tüm ülkemize ve siyasi partilerimize hayırlı olsun. Artık karar milletimizindir." diye konuştu. Açıklamanın ardından Bahçeli, oy kullandığı okuldan ayrıldı.

aa - cihan



Bu haber 717 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,822 µs