En Sıcak Konular

Avrupalıların Türkiye rüyası

12 Haziran 2011 09:04 tsi
Avrupalıların Türkiye rüyası
Amerikan rüyası bitti; hayalleri artık Türkiye süslüyor. Krizdeki Avrupa'lı, 'Yeni bir iş, yeni bir hayat için Türkiye' diyerek ülkemize koşuyor...

Tam üye olurlarsa Türkler Avrupa'yı istila eder' diyen Avrupa Birliği (AB) ülkeleri ekonomik krizde sınıfta kalınca, tersine göç başladı. Krizi neredeyse hasarsız atlatan Türkiye'ye ekmek parası için gelen Avrupalılar'ın sayısı 200 bini buldu. Uzmanlar, sayının hızla artacağı görüşünde.

GÖZDE ÜLKE

Bilgi Üniversitesi AB Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Ayhan Kaya, "Alman vatandaşları bile iş bulmak ve çalışmak için ülkeyi terk edip, İsviçre, Avusturya, İsveç ve Türkiye'ye gidiyor. Türkiye, finansal krizden daha az etkilendiği için son yıllarda yabancı iş gücünün, alternatif yaşam kurmaya çalışanların uğrak mekanı haline geldi" dedi.

TALEP PATLAMASI VAR

Almanya ve Fransa gibi ülkelerin beyin göçü verdiğini belirten Kaya, "En az 200 bin AB vatandaşı sürekli olarak Türkiye'de yaşıyor. Akademik başvurularda da ciddi bir artış var" şeklinde konuştu. Kaya, Portekiz, Almanya, İngiltere, Rusya ve hatta Meksika'dan çalışmak için gelenlerin sayısının artacağını söyledi. Dilko Şube Müdürü Seda Oğuztürk de, önceki yıllarda kendilerinin yabancı öğretmen peşinde koştuğunu, şimdi ise talep patlaması yaşadıklarını ifade etti.

AVRUPA'NIN İŞ KAPISI OLDUK

İSPANYOL La Vanguardia gazetesi, Türkiye'nin Güney Avrupa ülkelerinden göç aldığını yazdı. Türkiye'nin krizden kaçan Güney Avrupalılar için yeni iş kapısı olduğuna, 10 yıl önce Avrupalılar'ın Türkiye ile ilgilenmediğine dikkat çekilen yazıda şöyle denildi: "O zamanlar kimse geri kalan Türkiye'yi istemedi. Şimdi ise yüzde 8.9'luk büyüme ve krizden hızlı çıkması ile Türkiye hakkındaki düşünceler değişti. Şimdiye kadar göçmen gönderen bu ülke, krizdeki İspanya, Yunanistan ve Portekiz vatandaşlarını kabul ediyor."

8 MİLYAR DOLARLIK RUS DEVİ YATIRIMA GELİYOR

Rus yazılım devi Yandex, Türkiye'ye çıkarma yaptı. 8 milyar dolar piyasa değeri olan şirket, milyonlarca dolarlık tanıtım çalışmaları için düğmeye bastı. Arama motoru ve online reklam konusunda Google'a rakip olmayı planlayan şirketin, Türkçe arama hizmeti vermeyi planladığı belirtildi. Türkiye'de internet ve telekom şirketleriyle görüşmeye başlayan Yandex yetkilileri, Türk şirketlerle işbirliği planlıyor.

takvim



Bu haber 845 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,166 µs