En Sıcak Konular

BDP'li Geylani: Assalar assalar Apo'nun paltosunu asarlar

11 Haziran 2011 16:30 tsi
BDP eş Genel Başkanı Hamit Geylani, "Assalar assalar Apo'nun paltosunu veya ceketini asarlar." dedi.

Diyarbakır'daki Cigerxwin Kültür Merkezi'nde, seçim için yurtdışından gelen gözlemcilere konuşan Geylani, 13 Haziran'da iktidara gelmesi beklenen Başbakan Erdoğan'ın Kürt halkından özür dilemesi gerektiğini iddia etti. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın 'Biz olsak Öcalan'ı idam ederdik ya da istifa ederdik' sözlerini 'tehdit' olarak değerlendiren Geylani, idamın yeniden gündeme getirilerek ırkçılığın körüklenmeye çalışıldığını ileri sürdü.

Demokrasiye ulaşmanın yolunun demokratik özerklikten geçtiğini belirten Geylani, "Demokratik özerklik ülkeyi parçalama veya etnik totaliter bir yapı oluşturmak için değil refahı arttırmak için istiyoruz." dedi. Yapılacak yeni anayasaya da katılmak istediklerini vurgulayan Geylani, Türkiye, Irak, İran ve Suriye'deki Kürtlerin problemlerinin çözülmesiyle Ortadoğu'daki sorunların çözüme ulaşacağını kaydetti.

BDP'YE KARŞI HAKSIZLIK YAPILIYOR BUNLARI ANLATIN

BDP Eş Başkanı Filiz Koçali ise yaptığı açıklamada, kendilerinin demokrasi yanlısı olduğunu anlattı. Yeni bir anayasanın şart olduğunu vurgulayan Koçali, Meclis'e gönderecekleri adaylarla anayasaya katkı sağlamaya çalışacaklarını ifade etti. BDP'ye karşı haksızlık yapılarak şiddete maruz bırakıldıklarını iddia eden Koçali, şunları söyledi: "Bize karşı haksızlıklar yapıldı. Hala da yapılıyor. Yarın seçim güvenliği gerekçesiyle siz de polisin sandıkların yakınında olduklarını göreceksiniz. Eskiden polis 100 metre mesafede olurdu sandıklara. Şimdi 15 metre mesafeye kadar yaklaşmalarını sağladılar. Ben dahil herkes polisin şiddetine maruz kaldık. Sandıklara yaklaştırılan polislerle bizi korkutmaya çalışıyorlar. Yarın helikopterler vatandaşın tepesinde dolaşacak. Bunları ülkelerinize gittiğinizde anlatın."

Toplantıya Almanya, Fransa, İtalya, İsveç, İsviçre, Norveç, İngiltere, Amerikat ve Kanada'dan gelen gözlemciler katıldı.

Cihan



Bu haber 724 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,406 µs