En Sıcak Konular

Havalimanında oy kullanamayan yolculardan pasaport tepkisi

11 Haziran 2011 14:24 tsi
Yolcu sayısı bakımından Türkiye'nin en büyük sınır kapısı Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Gidiş ve Geliş Kapıları'nda yabancı ikametgahı bulunan seçmen oy kullanmaya devam ediyor.

Çifte vatandaş olan ve Türk pasaportunun süresi dolan bazı seçmenler ise sandık başından oy kullanamadan geri dönmek zorunda kaldı. Yüksek Seçim Kurulu'nun pasaport süresi dolanların oy kullanmasın izin vermemesine tepki gösteren gurbetçiler, demokratik bir ülkeye böylesi bir uygulamanın yakışmadığını söyledi.

Hollanda'dan oy kullanmak için Türkiye'ye gelen Kazım Düzgün, "Pasaportumun uzatılmadığını söylüyorlar demokratik bir ülkede nasıl bunu söylüyorlar. Ben çifte vatandaşım. 'pasaportun süresi doldu gidin Türk pasaportunu kaşeletin' dediler gittim kaşelettim ama yine de kullanamadım." dedi.

Seçimlere bir gün kalan yurt dışına çıkmak zorunda kalan Mehmet Düz isimli vatandaş ise sadece yurt dışı ikametgâhlı seçmenin havalimanında oy kullanabileceğini bilmediğini söyledi. Düz, "Oyumuzu burada kullanamıyoruz sonra da ceza kesiyorlar." şeklinde konuştu.

Hollanda'dayım Türkiye'nin çok geliştiğini düşünüyorum, Başbakanımızı da çok seviyorum inşallah Türkiye için hayırlı olur." ifadelerini kullandı.

Mevlüt Suiçmez isimli vatandaş ise seçimlerin demokrasi açısından çok önemli olduğunu dile getirdi. Suiçmez, "Türkiye'nin Avrupa ayarında bir demokrasiye kavuşacağına inanıyorum." diye konuştu.

Remziye Erol isimli gurbetçi de, sandık görevlileri tarafından kendisine verilen birleşik oy pusulasını arkadaşıyla birlikte kabine girerek işaretlemek istedi. Duruma müdahale eden sandık görevlileri Erol'u tek başına oy kullanması konusunda uyardı ve arkadaşını kabinden çıkarttı. Kabin perdesi örtülen Erol, oyunu kullandıktan sonra zarfı sandığa attı. Elazığ'dan geldiğini söyleyen Erol, "Benim oyum kapalıdır, hangisi bizim için hayırlıdır Allah onu kısmet etsin." şeklinde konuştu.

Cihan



Bu haber 811 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,254 µs