En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu: Mazotu 1,5 lira yapacağım

9 Haziran 2011 22:55 tsi
Kemal Kılıçdaroğlu, "Elektrik borçlarını ve onların faizlerini ilk 4 ayda sıfırlayacağım. İlk 4 ayda mazotun litresini 1,5 lira yapmazsam, çiftçinin borcunu ve faizini silmezsem hem başbakanlığı hem siyaseti bırakacağım." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 2,5 saat gecikmeyle başladığı Antalya mitinginde kendini dinlemeye gelenleri Deniz Baykal'la birlikte selamladı.

Kepez Belediyesi Kapalı Spor Salonu önündeki açık alanda yapılan CHP mitingi Deniz Baykal dışındaki 13 CHP milletvekili adayının tek tek tanıtılmasıyla başladı. Baykal ve Kılıçdaroğlu kürsüye ele ele tutuşarak birlikte çıktı ve Antalyalıları selamladı.

Konuşmasına 'Başbakan Kemal' sloganları arasında başlayan Kılıçdaroğlu, "Geçen seçimlerde Antalya'da halkın iktidarını kurdunuz. 13 Haziran'da Antalya ayağa kalkacak, bütün Türkiye görecek ve bütün Türkiye'de halkın iktidarı kurulacak." dedi.

"Bizim mitinglerimiz devletin mitingi değil. Vali talimat vermiyor, kaymakam talimat vermiyor, okullar tatil edilmiyor, yandaşların fabrikaları kapatılıp işçiler zorla götürülmüyor. Onlar devletin mitingini yapıyor, biz halkın mitingini yapıyoruz." diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Adım adım, direne direne, bütün baskılara rağmen, medyaya rağmen halkın iktidarını kuracağız ve yükselişe geçeceğiz. Siz onların anketlerine, gazetecilerine, yorumcularına bakmayın. Bakmayın onların yandaşlarına, halk ayakta. Korku imparatorluğuna direndi, korku imparatorluğunu yendi. 12 Haziran'da halkın iktidarını kuracak."

CHP lideri Kılıçdaroğlu çiftçi, emekli, esnaf, öğretmen ve öğrencilerle ilgili vaatlerini Antalya'da da tekrarladı. CHP lideri, "İlk bir yıl içinde atanamayan öğretmen kavramı kalmayacak. Bütün öğretmenler atanacak. Bunu ilk bir yıl içinde yapmazsam başbakanlığı da siyaseti de bırakacağım." dedi. Mazotun litresini 1,5 lira yapma sözü veren Kılıçdaroğlu, "Traktörde kullandığınız mazotun litresini ilk 4 ayda 1,5 lira yapacağım. Elektrik borçlarını ve onların faizlerini ilk 4 ayda sıfırlayacağım. Eğer ilk 4 ayda mazotun litresini 1,5 lira yapmazsam, çiftçinin borcunu ve faizini silmezsem hem başbakanlığı hem de siyaseti bırakacağım." diye konuştu.

Türkiye'de 9 milyon emekli olduğunu, eşleri de dahil edildiğine sayılarının 14-15 milyona ulaştığını belirten Kemal Kılıçdaroğlu, emeklilere sitem ederek; "12 Haziran'da 9 milyon emeklinin 9 milyonunun oyunu istiyorum. Bir fire bile istemiyorum." dedi.

Kılıçdaroğlu, Başbakanla ilgili, "Samimi söylüyorum, ezberini kimyasını bozdum. Ne yazık ki ağzı bozuldu. Onun için söylüyorum, eğer yetki verirseniz size sözüm var, dişlerini sökeceğim." ifadesini kullandı.

Askerlik süresini 6 aya indirme, YÖK'ü kaldırma, üniversiteleri özerk yapma, modern yurtlar yapma, üniversite harcını kaldırma sözü veren Kılıçdaroğlu gençlere, "Gençler size 12 Eylül sonrası çok haksızlık yapıldı. Pek çok fidanımız yaşamını yitirdi. Darağacında gençlerimiz asıldı. Size siyasetin borcu var, o borcu yerine getireceğiz. Sizi özgür, ülkesini eleştiren bireyler haline getireceğiz." diye seslendi.

Zonguldak ziyareti sırasında Başbakan'ın "Bu üniversiteyi biz kurduk." dediğini iddia eden CHP lideri, "Halbuki Zonguldak Üniversitesi 1992'de kurulmuş. En son numarasını biliyor musunuz? Efendim, Orta Doğu Teknik Üniversitesi'ni de Recep bey kurmuş. Dilinin ucuna gelmiş, '1453'te İstanbul'u da biz fethedeceğiz' demiş ama lafını geri almış."

Aile sigortası vaadini yineleyen Kılıçdaroğlu, Başbakan'a bir kez de Antalya'dan televizyon ekranlarına birlikte çıkma teklifinde bulundu. Kılıçdaroğlu geçmiş seçimlerde başka partilere oy verenlerden 12 Haziran'da CHP'yi tercih etmelerini istedi.

Bu haber 764 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,538 µs