En Sıcak Konular

Erdoğan, Gaziantep'te halkı, CHP'ye demokrasi dersi vermeye çağırdı

9 Haziran 2011 20:39 tsi
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Gelin Pazar günü şu CHP'ye sandıkta bir demokrasi dersi verelim diyorum. Gümbür gümbür gelin 12'de 12 yapalım. Gaziantep, gaziliğine, şanına yeni bir şan katsın istiyorum. Gaziantep bunu yapar



Erdoğan, partisince Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmasına başlarken, Gazianteplileri en kalbi duygularıyla selamladı, meydanda bulunan coşkulu kalabalığa ve ilçelerde yaşayan tüm kardeşlerine selamlarını sevgilerini yolladı.

Erdoğan, şunları söyledi:

''Şehitler diyarı Gaziantep'in tüm kahraman şehitlerini selamlıyorum, Allah'ın rahmeti üzerlerine olsun diyorum. Gaziantep'in tüm yiğit gazilerini selamlıyorum, vefat edenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Şunu açık açık söylüyorum; her zaman gurur duydum. Gaziantep'i tüm Türkiye'ye örnek olarak gösteriyorum. Tüm Ortadoğu'ya, dünyaya örnek olarak gösterdim. Eğer bir kardeşlik şehri görmek isteyen varsa, bir dayanışma şehri bir hoşgörü şehri görmek isteyen varsa, bir şehrin kendi imkanları ile nasıl büyüdüğünü nasıl ürettiğini nasıl çalıştığını görmek isteyen varsa Gaziantep'e gelsin diyorum. Tarih, medeniyet, kültür, sanayi ve ticaret görmek isteyen işte Gaziantep burada, Gaziantep'e gelsin diyorum. Bunların hepsinin de bir arada ahenk içinde nasıl yürütülebileceğini eğer anlamak, görmek isteyen varsa Gaziantep'e gelsin. Sevgili kardeşlerim, sevgili Gaziantepliler sizi tüm Türkiye gıpta ile izliyor, sizi 80 vilayet gıpta ile izliyor. Şundan emin olun Halep, Şam, Beyrut, Amman, Bağdat, Kahire sizi gıpta ile izliyor. Bölgedeki her şehir bir Gaziantep olmak istiyor. Bize, 74 milyonun her birine bu gururu yaşattığınız için sizlere bir kez daha şahsım, milletim adına teşekkür ediyorum. Sağduyunuz, hoşgörünüz, misafirperverliğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Ürettiğiniz, ihracat ettiğiniz, Gaziantep'i büyüttüğünüz, Türkiye'yi büyüttüğünüz için sizlere teşekkür ediyorum. Başım gözüm üstüne Gaziantep.''

Gaziantep'i kardeşliğin bu hale getirdiğini, dayanışma birlik ve beraberliğin bugünlere taşıdığını vurgulayan Erdoğan, 81 vilayetin tamamının Gaziantep'te beraber, kardeşçe yaşadığını ifada etti. Erdoğan, ''Burada kimse kimsenin etnik kökenine bakmıyor, burada kimse kimsenin diline bakmıyor, burada kimse kimsenin inancı ile mezhebi ile ilgilenmiyor. Gaziantep Türkü ile Kürdü ile Zazası ile Arabı ile ve tüm diğer unsurları ile kader birliği yapıyor. İşte Gaziantep bunun için önemli. Burada huzur olduğu için kalkınma var, yatırım var. Eğer terör olsa buraya yatırım gelir mi?'' şeklinde konuştu.

Meydanda bulunanların ''kıskananlar çatlasın'' diye bağırması üzerine Erdoğan, ''Çatlasın mı?'' diye sordu ve ardından ''Çatlamasın be...Çatlamasın. Onları da yanımıza alalım, onlar da bizimle beraber olsun'' dedi.

-''GAZİANTEP DAHA DA KALKINIYOR, DAHA DA GÜÇLENİYOR''-

Gaziantep'te şu anda 5. organize sanayi bölgesi ile yeni bir adım atıldığına işaret eden Erdoğan, ''5 organize sanayi. Niye? Terör yok. 24 milyon metrekare üzerinde kurulu 4 bölge içerisinde bulunan 85 bin işçi istihdamı, 11 milyon metrekare üzerine kurulan 5. organize sanayi bölgesi ile 135 bin işçi istihdamına çıkacak. 2011 yılı elektrik tüketim rakamları geçen yıla oranla yüzde 20 arttı. Bu ne demek; Gaziantep daha da kalkınıyor, daha da güçleniyor'' dedi.

Organize sanayi bölgesinde 100 megavat kurulu güçte enerji santralı bulunduğunu, açılışını kendisinin yaptığı meslek yüksek okulunun yanına şimdi 40 derslikli ve 300 yataklı bir teknik lise yapıldığını anlatan Erdoğan, ''Bir tarafta teori diğer tarafta pratik. Teori pratik iç içe olacak. Hem eğitimini alacak öğretimini de alacak ama öbür tarafta pratiğini yapacak. Bunun en güzel örneğini şimdi Gaziantep veriyor. Bunu yaygınlaştıracağız'' diye konuştu.

-''CHP'YE SANDIKTA DEMOKRASİ DERSİ VERELİM''-

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Sevgili kardeşlerim biz sizin hayır dualarınız ile bu yola çıktık. Sizin emanetinizi taşımanın ne büyük bir sorumluluk olduğunu biz biliyoruz. Bizim üzerimizde Karşıyaka'nın, Hacıbaba'nın, Çıksorut'un, Perilikaya'nın, Ünaldı'nın, Hoşgör'ün emaneti var. Vatan Mahallesi'nin, Mevlana Mahallesi'nin, Rahmet Deresi'nin, Ocaklar'ın, Umut Mahallesi'nin, Gazikent'in, Üçoklar'ın, Aydınlar Mahallesi'nin emaneti var. Bizim üzerimizde yoksul halk çocuklarının emaneti var. Bizim üzerimizde gece boyunca bizlere hayır duası eden o ninelerimizin, dedelerimizin, hanım kardeşlerimizin emaneti var. Üzerimizde nasıl bir sorumluluk olduğunu biz gayet iyi biliyoruz. Gaziantep'in dili olsa konuşsa... Gaziantep'e gelip de Gaziantep'in arka sokaklarında benim boyumla içeri zor girdiğim konutlar var. Oralara girdim, gördüm ve bir odada 5 çocukla beraber yaşayan anneyi gördüm. Değerli kardeşlerim ama hemen biz elimizi uzattık. Kılıçdaroğlu gibi istismarını yapmadık. Çünkü biz hizmet siyaseti yapıyoruz, eser siyaseti yapıyoruz ama onlar istismar siyaseti yapıyor.

Bu haber 691 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,256 µs