En Sıcak Konular

Fransa, Libya'lı muhaliflere 290 avro verecek

9 Haziran 2011 17:39 tsi
Fransa, Libya'da muhaliflerin kurduğu Geçici Ulusal Konsey'e 290 milyon avro verecek.

Fransa Dışişleri Bakanı Alain Juppe, Libyalı muhalifleri destekleyen Batılı ve Arap ülkelerinin Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) başkenti Abu Dabi'de düzenlediği 3. Libya Temas Grubu toplantısında gazetecilere yaptığı açıklamada, Konsey'e bir hafta içinde bu parayı ulaştıracaklarını söyledi.

Juppe, Fransa'daki Fransız bankalarının dondurduğu bazı hesapları serbest bırakacağını belirtti. Kuveyt de Libya muhalefetine hemen 180 milyon dolar vereceğini bildirmişti. Libya'da muhaliflerin, maaşların ödenmesi ve gıda temini için 3 milyar dolara ihtiyaçları olduğu kaydedilmişti.
KUVEYT, LİBYALI MUHALİFLERE 180 MİLYON DOLAR VERİYOR

Kuveyt Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed el Salim el Sabah, Libya'da muhaliflerin kurduğu Ulusal Geçiş Konseyi'ne para aktarılmasıyla ilgili üzerinde yeni anlaşmaya varılan mali mekanizmaya, ülkesinin hemen 180 milyon dolar vereceğini bildirdi.

El Sabah, Libyalı muhalifleri destekleyen Batılı ve Arap ülkelerinin Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) başkenti Abu Dabi'de düzenlediği Libya Temas Grubu'nun 3. toplantısı sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, "Kuveyt, geçici mali mekanizmaya 180 milyon dolar aktarma taahhüdünde bulundu" dedi. "Bugün, bu mekanizmanın kurulmasının tamamlandığı ilan edildi" diye konuşan El Sabah, söz konusu fona taahhüt ettikleri miktarı derhal aktaracaklarını belirtti.
SENEGAL DEVLET BAŞKANI VAD'DEN KADDAFİ'YE: "NE KADAR ÇABUK GİDERSEN, O KADAR İYİ"

Senegal Devlet Başkanı Abdullah Vad, Libya lideri Muammer Kaddafi'yi hemen iktidarı bırakmaya çağırdı. Vad, Libya'da muhaliflerin kalesi olan Bingazi kentinde yaptığı açıklamada, Kaddafi'ye seslenerek, "Gözlerinin içine bakıyorum... Ne kadar çabuk gidersen, o kadar iyi olur" dedi.

Muhaliflerin kurduğu Ulusal Geçiş Konseyi'nin yetkilileriyle görüştükten sonra Vad, "Kaddafi'ye hiçbir şey borçlu olmadığı için Afrika Birliği'nde onunla konuşabilen ve gerçeği söyleyebilen tek kişi olduğunu" söyledi. Kaddafi'ye seslenen Vad, "40 yılı aşkın süre önce darbeyle iktidara geldin. Hiç seçim yapmadın, halk adına konuştuğunu iddia ettin. Herkes, kurduğunun bir diktatörlük olduğunu biliyor" dedi. "Libya liderinin iktidarı bırakmasının ve iktidara gelmeyi bir daha hayal etmemesinin Kaddafi'nin ve halkının yararına olduğunu" belirten Vad, "Kaddafi'ye siyasi hayatı bırakmada yardım edeceklerden biri olabileceğini" de belirtti. Vade, Bingazi'ye gelen ilk devlet başkanı. Libya liderinin bel bağladığı Afrika'da, Afrika ülkesi Senegal'in devlet başkanının yaptığı bu ziyaret, Libyalı muhalifler için diplomatik zafer ve Kaddafi'ye büyük darbe niteliğinde.
İKT GENEL SEKRETERİ DÜNYAYI LİBYA'YA YARDIMA ÇAĞIRDI

İslam Konferansı Teşkilatı (İKT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, dünyayı Libya'ya insani yardım yapmaya çağırdı.

İhsanoğlu, Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'de düzenlenen Libya Temas Grubu'nun 3. toplantısında yaptığı konuşmasında, Libya'daki durumun ağır olduğunu belirterek Libya'ya insani yardım yapılması çağrısında bulundu. İKT'den yapılan resmi açıklamada, İhsanoğlu'nun, İKT'nin Libya ile ilgili çalışmalarını anlattığı, İKT üye ülkelerin Libya'ya barışın ve istikrarın gelmesi yönündeki çabalarını ele aldığı bildirildi. İhsanoğlu, İKT'nin bu ülkeye demokrasinin gelmesi, politik reformların uygulanması yönündeki desteğini yineledi. İhsanoğlu'nun, Libya Ulusal Konsey delegasyonunun çalışmalarını ve uluslararası arenadan aldıkları destekleri anlatan bir konuşma yaptığı ifade edildi.



Bu haber 864 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,341 µs