En Sıcak Konular

Erdoğan: CHP'nin dünlerinde yasaklar, yolsuzluklar var

9 Haziran 2011 17:29 tsi
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Bu CHP'nin dünlerinde yasaklar var, yolsuzluklar var.

 Bunların dünlerinde Türkçe ezan var, ahıra dönüştürülen camiler var, yasaklanan dini kitaplar, yasaklanan ibadet hakkı var. Bu CHP'nin dünlerinde baskı var, zulüm var, işkence var, güçsüz, itibarsız Türkiye var. Dün neredeler ise bugün de oradalar'' dedi.

Erdoğan, partisince Sivas'ta Hükümet meydanında düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Konuşmasına, Sivas ve ilçelerine selam söyleyerek başlayan Erdoğan, ''Sivaslı kardaşlarımı, Sivaslı yiğidoları selamlıyorum. Cumhuriyetin temelinin atıldığı sultanlar şehri, İstiklal Savaşımızın başkenti, yiğidin harman olduğu Sivas'ı selamlıyorum'' dedi.

Erdoğan, BBP'nin eski genel başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nu da yad ederek, mekanının cennet olması dileğinde bulundu.

''Biz ilhamımızı bu Selçuklu şehrinden, bu Osmanlı şehrinden, bu Cumhuriyet şehrinden alıyoruz'' diyen Erdoğan, Sivas'ın kardeşliğini, dayanışmasını kendilerine rehber edindiklerini söyledi. ''Büyük gün'' diye nitelendirdiği 12 Haziran'dan hemen önce Sivas'ı ziyaret ettiğine dikkati çeken Erdoğan, seçimin Sivas için, Türkiye için hayırlara vesile olmasını diledi.

Sivas'ın tarih boyunca Pir Sultan, Aşık Veysel, Kadı Burhanettin, Halil Rıfat Paşa, Muhsin Yazıcıoğlu gibi çok önemli kişiler yetiştirdiğini belirten Erdoğan, bu kişilerden Halil Rıfat Paşa'nın, 1882 yılında Sivas'a vali olarak atandığını ve valiliği döneminde 410 kilometrelik Bağdat yolunu inşa ettirdiğini, bu yola 314 köprü, 829 menfez yaptırdığını, Sivas merkez olmak üzere bölgenin tüm illerine yollar yaptığını anlattı.

Halil Rıfat Paşa'nın ''Gidemediğin yer senin değildir'' sözlerinin tarihe geçtiğini belirten Erdoğan, Sivas'ın Cumhuriyet döneminde de bir büyük hizmet adamı olan Nuri Demirağ'ı yetiştirdiğini söyledi. Demirağ'ın Cumhuriyetin ilk yıllarında Türkiye genelinde bin 12 kilometre demiryolu inşa ettiğini, yerli havacılık sanayinin ilk temellerini attığını, çok partili dönemin ilk muhalefet partisi olan Milli Kalkınma Partisi'ni kurduğunu aktaran Erdoğan, 1954'de de Demokrat Parti'den Sivas milletvekili olduğunu hatırlattı.

AK Parti'nin bu büyük kişiye vefasını gösterdiğini ve Sivas Havaalanını hizmete açarak, Nuri Demirağ'ın ismini verdiğini belirten Erdoğan, Demirağ'ın 1930'lı yıllarda İstanbul boğazına köprü yapmayı hayal ettiğini, planı hazırlayarak bunu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e götürdüğünü söyledi. Erdoğan, sözlerini, şöyle sürdürdü:

''Gazi de bundan büyük heyecan duyuyor. Nuri Bey'i Ankara'ya İsmet İnönü'ye gönderiyor. İsmet İnönü ve dönemin Bayındırlık Bakanı Ali Çetinkaya, diğer adıyla 'kel Ali', 'böyle saçmalık olmaz' diyerek, Nuri Demirağ'ı engelliyor. O kadar ki Nuri Demirağ vasiyetine de şunu yazıyor: 'İstanbul'a mutlaka bir köprü gerekiyor. Bunu ben yapamazsam çocuklarım yapacak. Vasiyet ediyorum, İsmet İnönü ve Ali Çetinkaya bu köprüden geçmesinler' diyor. İşte o günkü CHP neyse bugünkü CHP de aynı, tıpa tıp aynı. Aynı mantık, aynı kafa. İstanbul'un birinci köprüsüne bu CHP karşı çıktı. İkinci köprüye karşı çıktı. Marmaray'a karşı çıktılar. Şimdi ikinci tüp geçidi yapıyoruz, buna da karşı çıktılar. Üçüncü köprüye de karşı çıktılar. Ey CHP, siz neye karşı çıkmayacaksınız? Ben de diyorum ki, madem bu kadar engelleyici, bu kadar bozucu, bu kadar yıkıcı, bu kadar tahrip edicisiniz o zaman sandalla geçin. Köprüden geçmeyin. O gün her yeniliğin karşısında CHP vardı, bugün de aynı şekilde her yeniliğin, her projenin, her hedefin karşısında CHP var.

Ben Kanal İstanbul diyorum, ne diyor Kılıçdaroğlu? 'Orada insan yok' diyor. Yanlış yaptık. Niye? Kanal İstanbul'da gemi gidiyor. Demek ki, orada gemi gitmeyecekti, insan yürütecektir. İnanın insan yürütün orada, bu defa ne der biliyor musunuz? 'Yürüyor ama yüzme bilmiyor' der. Bunlar bu. Hatta İskilipli Atıf Hoca'yı yargılamadan İstiklal Mahkemelerinde katleden Ali Çetinkaya'nın ismini, geçtiğimiz günlerde Ankara'nın CHP'li Yenimahalle Belediyesi bir parka verdi. İskilipli Atıf Hoca'nın yargılanması çok manidardı, 'şahitler sonra dinlenmek suretiyle' denilerek, idam edildi.

Merhum Nuri Demirağ'ın kemiklerini sızlattılar. Merhum İskilipli Atıf Hoca'nın muazzez ruhunu incittiler. Bunların genlerinde bu var. Genleri hiç değişmiyor. Fakat biz şunu söylüyoruz; biz bu köprüleri de yapacağız, denizin altında bu geçişleri de yapacağız ve buradan insan olarak kim olursa olsun hepsi gelsin geçsinler. Attık denize, balık bilmezse halik bilir. Biz buyuz.''

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Eskişehir'e AK Parti'nin reklamı olur gerekçesiyle hızlı trenle gitmekten vazgeçtiğini ifade eden Erdoğan, ''Neyle gideceksin? 'Uçakla.' Tamam da ineceğin terminali de biz yaptık. Ne olacak? 'Karayoluyla gidelim.' Duble yolları da biz yaptık, ne olacak? Nereye gidersen git Kılıçdaroğlu, orada biz varız, biz'' diye konuştu.

Bu haber 650 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,109 µs