En Sıcak Konular

Rusya sessizliğini bozdu

9 Haziran 2011 16:38 tsi
Rusya sessizliğini bozdu Rusya Dışişler Bakanlığı sözcüsü Aleksandr Lukaşeviç, Suriye'deki siyasi olayların dünya güvenliğini tehdit etmediğini, bu sebeple Rusya'nın Suriye'ye yönelik herhangi Birleşmiş Milletler(BM) yaptırımına destek vermeyeceğini açıkladı.

Suriye'de son günlerde yaşanan olaylarla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Dışişler Bakanlığı Sözcü Lukaşeviç, "Rusya Devlet Başkanı defalarca Suriye'ye yönelik BM yaptırımına karşı olduğunu dile getirdi. Suriye'de yaşananlar dünya güvenliğini ve barışını tehdit etmiyor" şeklinde konuştu.

Haziran'ın basında açıklamada bulunan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye'deki gelişmelere de değinerek Batılı ülkelerin sorunu uluslararası boyuta taşıma çabasında olmakla suçlamıştı. Bakan Lavrov sorunun politize edilmesinin tarafların daha sert ve zorlu bir sürece girmesinden başka bir işe yaramayacağına kaydetmişti.

Fransa ve İngiltere iktidara karşı gösterileri şiddetle bastıran Suriye yönetimini kınayan bir açıklama tasarısını Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne sunacak. İngiltere Başbakanı David Cameron, açıklamasında tasarıda Şam yönetimine baskıyı durdurma, şeffaf bir yönetim anlayışı kurma ve insani yardımların ülkeye girişine izin verme çağrısı yapılacağını duyurdu.

Halk ayaklanmalarının çıkmasının ardından en kanlı günlerini yaşayan Suriye, zorlu bir süreçten geçiyor. İnsan hakları örgütleri, bu güne kadar ölenlerin sayısını bin 200'ün üzerinde olduğunu açıklıyor.

Cihan



Bu haber 935 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,846 µs