En Sıcak Konular

CHP'li başkan AK Parti'ye geçti

9 Haziran 2011 14:55 tsi
Afyonkarahisar'ın CHP'li başkanı ve meclis üyeleri AK Parti'ye geçti...

Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa ilçesine bağlı CHP'li Kırka Belediye Başkanı Zekeriya Uygan, 5 belediye meclis üyesi ve 2 belediye meclisi yedek üyesi AK Parti’ye geçti.

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı binasında düzenlenen törende, Uygan'ın rozetini Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu taktı. Bakan Eroğlu, hükümet olarak parti ayrımı yapmaksızın bütün belediyelere fazlasıyla yardım yaptıklarını söyledi.

AK Parti Hükümetinin farkının bu olduğunu dile getiren Eroğlu, “Çünkü biz Adalet ve Kalkınma Partisiyiz. Geçtiğimiz günlerde İhsaniye ilçesine bağlı Yaylabağı Belediye Başkanı ve belediye meclis üyeleri de AK Parti’ye geçti. Mahalli idareler uçağın bir kanadıysa, merkezi yönetim diğer kanadıdır. 2 kanatlı olunca o belde veya şehir uçar gider. Zaten Afyonkarahisar’da görüyorsunuz, merkezi idare ile mahalli idareler uyum içerisinde çalıştıkları için Afyonkarahisar, Afyonkarahisar olalı böyle bir yatırım görmedi.” dedi.
Hatta başkalarının hayallerinin bu yatırımları hayal dahi etmeye gücü yetmeyeceğini ileri süren Eroğlu, “Rüyalarını dahi göremezler bu yatırımların. Afyonkarahisar yeşilleniyor, her tarafa barajlar, göletler, sulama tesisleri, hastaneler, yeni derslikler, teknolojik seralardan tutun 5 yıldızlı termal oteller yapılıyor. Bunlar nasıl yapılıyor? Afyonkarahisar gerçekten yıldızı parlayan bir şehir. Zaten Ege’nin yıldızı bir şehir haline geldi. Diğer illerin de imreneceği şehir haline geldi. İnşallah daha güzel olacak.” diye konuştu.

CHP’li belediye başkanının, parti üst yönetimi ile kendileriyle bir irtibatının olmadığını anladığını ifade eden Eroğlu, şöyle devam etti: "Gerek MHP tabanı gerekse CHP tabanının aslında bizlerden farkı yok. Aynı toprakların çocuğuyuz. Fark yok. Ama özellikle ne CHP tabanının yukarısıyla parti üst yönetimiyle ne MHP tabanının yukarısıyla hiçbir alakası yok. Üst durumun ekseni tamamen kaymış durumda. Bu yüzden biz diyoruz ki bütün MHP’li kardeşlerimize ve CHP’li kardeşlerimize, ‘kardeşimiz’ diyoruz. Onlar hakikatin farkına varmaları lazım. CHP tamamen bir grup tarafından işgal edilmiştir. Nasıl işgal edildiği herkesin gözleri önündedir. MHP’nin tabanının da üst yönetimiyle alakası yoktur veya üst yönetimin tabanıyla bir irtibatı kalmamıştır. Milletimiz bunun farkında olsun. Şurada birkaç gün kaldı. Değerli kardeşlerim bu hakikatleri kapı kapı dolaşarak anlamamız gerekiyor. Vatandaş da bir kasıt yoksa, fanatik değilse zaten vatandaş da hakikatlerin farkına varır.”

CHP’den istifa ederek AK Parti’ye geçen Kırka Belediye Başkanı Zekeriya Uygan da Bakan Veysel Eroğlu’nun bu zamana kadar muhalefet partili belediye olmalarına rağmen yardımlarını hiç esirgemediğini söyledi. Eroğlu’nun beldeye 184 bin TL gönderdiğini hatırlatan Uygan, “Beldemize su taşkın koruması da yaptı. Bundan sonra inşallah hep beraber birlik ve beraberlikte nice AK günlere diliyorum.” dedi

Konuşmaların ardından, CHP’den AK Parti'ye geçen Belediye Başkanı Zekeriya Uygan, belediye meclis üyeleri Veli Uğur, Necip Yıldırım, Osman Akyan, Nazmi Aslan, Mehmet Altan, Ali Tur ve Ali Meriç’in rozetleri Bakan Eroğlu, Milletvekili Sait Açba, Halil Aydoğan, Ahmet Koca, İl Başkanı Mehmet Zeybek ve İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel tarafından takıldı. Bakan Eroğlu, rozet takma töreni ardından seçim çalışmaları kapsamında il merkezinde esnaf ziyareti gerçekleştirdi.


KAHRAMANMARAŞ'TA CHP'DEN AYRILAN BAŞKAN AK PARTİ'YE GEÇTİ

Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesi Büyüktatlar Belediye Başkanı Ali Bayram Köse, seçim öncesi CHP'den istifa etti. Halkın isteği üzerine CHP'den ayrıldıklarını belirten Başkan Köse, seçimde AK Parti'yi destekleceklerini ifade etti.

Köse, CHP’den istifa sebebini şöyle açıkladı: "CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özpolat’ın seçim öncesi kasabamız için vaatleri vardı. Ne yazık ki kasabamız için vermiş olduğu vaatlerin hiç birini tutmadı; seçim öncesi verilen vaatlerin tutulmaması görülüyor ki seçimden sonra verilen sözlerin hepsi havada kalacak; ben de kasaba halkının isteği üzerine CHP'den istifa ettim.

Bu dönemde istikrarın ve demokrasinin devamı adına; Büyüktatlar olarak halkımızın isteği üzerine AK Parti'yi bu seçimler de destekleyeceğiz."

(CİHAN) 



Bu haber 683 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,587 µs