En Sıcak Konular

Zana için 5 yıl hapis!

0 0 0000 00:00 tsi
Diyarbakır'daki Nevruz kutlamaları sırasında terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan için (Başkan Öcalan) ifadesi kullanan kapatılan DEP'in eski milletvekili Leyla Zana hakkında hazırlanan iddianamede 5 yıl hapsi isteniyor.

Diyarbakır Cumhuriyet Savcısı Süleyman Kaya'ya dün ifade veren Zana hakkında bugün Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Zana'nın yasa dışı örgüt propagandası yapma suçundan 5 yıl hapisle cezalandırılması istendi. Zana'nın, Öcalan'ın ablası Fatma Öcalan'ın elini öperken çekilen fotoğrafı da iddianameye konularak, bu konunun davayla ilgili olmadığı, ancak Zana'nın Abdullah Öcalan'a bakışı ve yaklaşımını göstermek açısından konu alınmaya değer görüldüğü kaydedildi.

İddianamede, Zana'nın Kürtçe ve Türkçe yaptığı konuşmada, (İkincisini soruyorlar. Başkan Apo yani ulusal önder ne anlama geliyor. Kürtlerin bugün üç önderi var. Birincisi ki hepimiz ona Celal Amca diyoruz. Bugün Irak'ın Cumhurbaşkanıdır, Kürtlerin lideridir. İkincisi her zaman söylüyoruz Mesut Kardeş Kürdistan Bölgesel Başkanı. Üçüncüsü siz hepiniz dile getiriyorsunuz. Kürt önderi başkan Öcalan'dır. Ben bu üç önder için minnetlerimi dile getiriyorum. Bunların üçü de bizim değerlerimizdir. Her üçünün de yeri Kürtlerin gönlünde, beyninde vardır) dediği belirtildi.

İddianamede, Celal Talabani ile Mesut Barzani'nin Irak içindeki konumlarının siyasi bir nitelik arz ettiğinden değerlendirme dışı tutulduğu, ancak Abdullah Öcalan'ın terör örgütü PKK içindeki konumunun değerlendirmeyi gerektirdiği ve Öcalan'ın kuruluşundan bugüne kadar PKK üzerinde etkili olan tek kişi olduğu, örgütün stratejilerinin belirlenmesinde etkili olduğu ifade edildi. Zana'nın konuşmasında teröristbaşı Öcalan'ı legal, meşru, demokratik hakları kullanmakta ve barışçıl kanalları göstermekte öncü olarak nitelendirdiği, kendisine minnettarlığını ifade etmesinin arkasında terör örgütü PKK'nın ve Abdullah Öcalan'ın sorumlu olduğu binlerce öldürme, yaralama, yol kesme, adam kaçırma, gasp eylemlerinin kitleler nazarında göz ardı edilmesi, örgütü ve önderlik olarak nitelenen Abdullah Öcalan'ı kitlelere karşı demokratik ve barışçı bir örgüt ve lider olarak gösterme çabası içinde olduğuna iddianamede yer veriliyor.

Zana'nın bu konuşmasıyla eski DEP milletvekili olarak kitleler üzerindeki etkisini kullandığı, terör örgütü PKK'nın söylemlerinde yer aldığı gibi Abdullah Öcalan'ın sahiplenilmesine katkıda bulunduğu ve bu söylem doğrultusunda örgütün ve amacının propagandasını yaptığı gerekçesiyle 5 yıl hapisle cezalandırılması talep edildi. Zana'nın yargılanmasına önümüzdeki günlerde Ağır Ceza Mahkemesinde başlanacak.



Bu haber 315 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,492 µs