En Sıcak Konular

'Kürtçe ezan, Ergenekon ve PKK ortak yapımıdır'

9 Haziran 2011 13:25 tsi
Terör örgütü mensuplarının imam hatip yurtlarında kalan öğrencileri yakmasına ve BDP'li imamın Kürtçe ezan okumasına tepkiler artarak devam ediyor.

 HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüsamettin Korkutata, BDP'nin sistematik olarak Doğu ve Güneydoğu halkını en hassas olduğu dinden uzaklaştırmaya çalıştığını söyledi.

Bunun, Ergenekon ve terör örgütü PKK'nın ortaklaşa yürüttüğü bir mühendislik çalışması olduğunu kaydeden Korkutata, imam hatipli öğrencilerin yakılmak istenmesini ise "Savunmasız insanları, hele hele öğrencilerin yakılmasını şiddetle lanetliyorum." dedi.

Cihan Haber Ajansı'na konuşan HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı ve eski Bingöl Milletvekili Korkutata, Cizre'de maddi imkanları kısıtlı imam hatip öğrencilerinin kaldığı özel bir yurt ile Diyarbakır İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin kaldığı yurdun yakılmasına sert tepki gösterdi. Öğrenci yurtlarının yakılmasının, dünyanın hiç bir ülkesinde kabul edilemeyeceğine işaret eden Korkutata, "Bu durum, şiddetle lanetlediğimiz bir olaydır. Hele öğrencilere yapılması anlaşılır bir şey değil. İslam dışı, insanlık dışı bir olaydır bu. Bunu, bırakın savunmasız insanlara, hiç kimseye yapamazsınız." sözleri ile tepki gösterdi.

KÜRTÇE EZAN KONUSU

Korkutata, BDP'nin Suruç Belediyesi tarafından Kürtçe ezan konusunu değerlendirirken, bunun yıllardır Türkiye'de bazı kesimlerin İslam dininin içini boşaltma çabasının bir parçası olduğunu ifade etti. Kürt halkının, bütün baskılara ve yanlış uygulamalara rağmen en hassa olduğu değerin din konusu olduğunu anlatan Korkutata, "Bu, dinin içini boşaltmaktır. Kürtleri dinden uzaklaştırmaya çalışıyorlar. Bunu hem zorla, baskı ile tehditle uzaklaştırmaktır. Ezanda durum budur. Bütün İslam ülkelerinde ezan Arapçadır. Evrenseldir ve anlaşılır. İsmet İnönü döneminde bölge halkına kabul ettirilmeyen Türkçe ezan, şimdi Kürtçe ezanla kabul ettirilmeye çalışılıyor." şeklinde konuştu.

Kürtçe ezan için "Bu bir mühendislik çalışmasıdır." diyen Korkutata, şöyle devam etti: "Kürt halkından tepki gelince de çark ettiler. Biz Kürtlerin dini hassasiyetlerini de BDP'li üst düzey yöneticilerin dine bakışını da çok iyi biliyoruz. Hangi BDP'li üst düzey yönetici cuma namazı kılıyor da bu namazlara el attılar? Bu, resmen bölücülüktür, tefrikadır. Bölgede hiçbir Kürt bu durumu kabul etmez. PKK ve BDP, Ergenekon ile işbirliği içinde dinin içini boşaltamaya çalışıyorlar."

Cihan



Bu haber 640 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,717 µs