En Sıcak Konular

Başbakan'a gelen farklı istihbarat ne?

9 Haziran 2011 11:41 tsi
Başbakan'a gelen farklı istihbarat ne? "Üç gün önce Esad'la görüştüm. Kendileri bana çok daha farklı şeyler anlattı. Polislerin öldürülmesi konusunda farklı istihbari bilgiler geliyor. Endişeyle takip ediyoruz."

Başbakan Tayyip Erdoğan, canlı yayında Kral TV Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akbay'ın sorularını yanıtladı. Akbay'ın Erdoğan'a ilk sorusu Suriye'de yaşanan olaylar oldu. Erdoğan ise gelen bilgilerin çelişkili olmasından duyduğu endişeyi dile getirdi:

"Suriye bizim için kaygı verici. Dün itirabiyle 1200 kadar Suriyeli vatandaş ülkemize sığınmış durumda. Suriye'den ülkemize sığınan tüm kardeşlerimize kapımızı açık tutacağız. Bu şekilde ölümün yoğunlaştığı ve oradaki kardeşlerimizin böyle bir sığınma imkanı aradığı dönemde kapıları kapamamız mümkün değil. Suriye'yle olan ilişkiler diğer ülkelerle olan ilişkilere benzemez. Gerek Hatay, gerek Gaziaantep, Mardin tarafında. Sığınma noktasındaki durumun Halep'e sıçraması olabilir. Bu konuda tedbirleri aldık. Tek hamdettiğim nokta yaz mevsimindeyiz. Anında çadırkentler kurarak misafir ediyoruz. Kızılay süratle devreye girdi, gerekli gıda, ilaç, su desteğini veriyor. Temenni ederim ki, bu endişe verici süreci süratle atlatırız. Üç gün önce Esad'la görüştüm. Kendileri bana çok daha farklı şeyler anlattı. Polislerin öldürülmesi konusunda farklı istihbari bilgiler geliyor. Endişeyle takip ediyoruz."

MHP KASET SKANDALI

İkinci soru ise MHP'yi sarsan kaset skandalıyla ilgili oldu. Başbakan Erdoğan ise konunun ayrıntılarını bilmediğini belirterek şöyle konuştu:

"Böyle bir şeyden haberim yok. Bu yayından sonra gerçeği nedir onu öğrenirim. Gerçek yönünü bilemediğim için yorum yapmayayım. TİB'i devreye koyduk, süreç yargıyla ilgili. Yargı takibini sürdürüyor. Bu tür olaylara şahit olmamayı temenni ederiz. Hangi siyasi parti olursa olsun. Bu tür pislik nerede varsa bunun ihbarından da kimsenin rahatsız olmaması gerekir. Siyaseti bunlardan arındırmamız lazım."


Erdoğan, bazı radyo ve yerel televizyonların ortak yayınına katıldı. Teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın kendisinin son dönemde yaptığı konuşmalardaki ifadelerinin 'Kürtlere yönelik bir savaş olarak' değerlendiği yönündeki açıklamaların hatırlatılması üzerine Erdoğan, "PKK benim Kürt kardeşlerimin temsilcisi değildir. Bir defa Kürtlere savaş açmak ifadesi çok adi, çok alçakça bir tespittir. Partimi kurduğumuzdan bu yana biz, bu ülkede Kürdüyle, Türküyle, Lazıyla, Çerkezi, Gürcüsü, Abazasıyla, Romanıyla, Arabıyla bir kardeşliği konuştuk. Kürtler benim kardeşimdir. BDP Kürtlerin temsilcisi değildir. BDP kimin temsilcisi belli değil. Kendisinin Kürtlerin temsilcisi olarak ifade etmek suretiyle oradan nemalanmak istiyor. BDP benim Kürt kardeşlerime bugüne kadar ne verdi, istismardan başka. Sadece istismar siyaseti yapıyor. Benim bu ifadeleri kullanmam mı savaş olarak ilan ediliyor. Şu ana kadar Kürt kardeşlerimle ilgili Cumhuriyet tarihinde verilmeyen hizmetleri AK Parti iktidarı vermiştir." diye konuştu.

Bu ülkede red politikalarının olduğunu ifade eden Erdoğan, "Kürtleri, dilini ağzına almayan, Kürt diyemeyen siyasetçiler vardı. Kılıçdaroğlu da Bahçeli de daha öncekiler de diyemiyordu. Bunu kim dillendirdi, biz dillendirdik. Partimizi kurduk, programızın içine koyduk. Güneydoğu'da belli bir güce böyle ulaştık." diye konuştu.

cihan 


Erdoğan, ''İmralı'daki ile ilgili ceza kesinleşmiş midir? Kesinleşmiştir. Nedir bu ceza, ağırlaştırılmış müebbet hapistir. Dolayısıyla bunun üzerinde AK Parti hiçbir zaman oynamaz. Asla. Şu anda İmralı Cezaevi'nde konumu neyse burada durmaya devam edecektir'' dedi.


AA

 



Bu haber 1,170 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,765 µs